saç dökülmesi nasıl önlenir saç dökülmesi nasıl önlenir
saç dökülmesi nasıl önlenir

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenebilir?

01.06.21

Saç; güzelliği tamamlayan bir unsurdur. Bu nedenle insanlar gür, parlak ve sağlıklı saçlara sahip olmak ister. Günlük belirli bir miktar saç dökülmesi normal kabul edilir. Sağlıklı saç foliküleri, dökülen saçların yerine yeni saçlar üretir.  Ancak bazı olumsuz etkenler dökülme miktarını artırır. Bireyin saçlarında iki aydan fazla süren ve yılda üç kez tekrarlayan saç dökülmeleri normal değildir. Bu durumda saç dökülmesi nedenleri nelerdir ve saç dökülmesine ne iyi gelir? Ayrıntılı araştırmak ve buna göre gerekli tedbirleri almak gerekir.

Mevsimsel değişiklikler, hormonal durum, genetik yatkınlık ya da vücutta bazı vitamin ve mineral eksiklikleri saç dökülmelerinin ana nedenidir. Kimi zaman doğru saç ürünlerinin kullanılmaması dökülmelerin artmasına nedendir. Bu durumda yapılacak şey, yoğun saç dökülmesine karşı şampuan ve serum gibi ürünleri kullanarak, saç dökülmelerine karşı savaş açmaktır.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenebilir?

Saç dökülmesi aslında normal bir durumdur. Zayıf saçların dökülmesi,  yerine daha kalın telli ve sağlıklı saçların çıkmasına olanak tanır. Ancak kişilerde bulunan toplam saç oranının onda birlik kısmının dökülmesi halinde, saçlardaki dökülmelerin normal olmadığı bilinmelidir. Bir dermatoloğa giderek, gerekli ilaç takviyesinin yanında, dökülme karşıtı şampuan kullanarak sorun en aza indirilebilmektedir.

Günlük temizlik ve rutin saç bakımı sayesinde sağlıklı saçlar kavuşmak kolaylaşmaktadır. Saç diplerinin kir, yağ ile tıkalı olması gibi nedenler saçların dökülmesini hızlandırır. Bunun için derinin hava alması için belirli zaman aralığında dökülmeye karşı şampuan ile yıkanması gerekir. Bu tarz şampuanların içeriğinin doğal olması,  saç diplerinin arınmasını ve yeni saçların yoğun olarak çıkmasını sağlamaktadır.

Doğru Saç Bakımı İle Gür Saçlara Sahip Olun

Saçların sağlıklı olması, bedenin de sağlıklı olması demektir. Işıl ışıl parlayan saçlar için düzenli saç bakımı yapılması gerekir. Piyasada saçlar için pek çok farklı markaya rastlanılmaktadır. Ancak, kaliteli ve doğal içeriğe sahip ürünler tercih ederek en iyi sonuçlar alınabilir. Saç yapısına uygun şampuan ve kremin yanında saç dökülmesine karşı bitkisel serum ile de saç diplerine kadar sağlıklı bir bakım yapılabilir.

Saç için bitkisel saç serumu mükemmel bir tercihtir. Tamamen doğal olması ve kimyasal bileşenlerin bulunmaması, saçlarda istenilen etkinin daha kısa zamanda görünmesini sağlar. Tüm saç tipleri için her yaştan kadın ve erkeğin kullanabileceği yoğunlaştırıcı ya da saç dökülmesine karşı serum ile muhteşem görünümlü saçlara sahip olmak mümkündür. Bioxcin, saç bakımı ürünleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir.

Saç Dökülmesini Önlemek Sizin Elinizde

Saç dökülmesi, kişilerin maruz kaldığı en önemli saç problemlerinden birisidir. Saç dökülmesinin pek çok farklı sebebi olabilir. Saç dökülmesi bazen psikolojik nedenlerden kaynaklanabilirken bazen de fiziksel nedenlerden kaynaklanabilir. Buna bağlı olarak da pek çok kişi bu durumdan rahatsız olarak çözüm aramaya başlamıştır.

Saç Dökülmesini Önleme Yöntemleri

İlk olarak, saç dökülmesini önlemek için asıl nedenin ne olduğu tespit etmek ve buna engel olmak gerekir. Eğer fiziksel bir sebepse tedaviye başlamak psikolojik bir sebepse buna neden olan şeylere engel olmak gerekir. Diğer bir yandan saç dökülmesinin en önemli sebeplerinden birisi kullanılan kimyasal maddeler ve ısıdır.

Özellikle kadınlar, şekil vermek için saçlarını oldukça yüksek bir ısıya maruz bırakırlar. Bu da saçların yıpranmasına ve doğal olarak da dökülmesine neden olur. Bu gibi şeylerden uzak durmak ve bitkisel içerikli şampuanlar kullanmak gerekir. Bunların yanı sıra, saç serumları da saçın beslenmesi ve güçlenmesi açısından oldukça etkilidir. Düzenli bir şekilde saç serumu kullanmak da saç dökülmesini önleme yöntemleri arasında yer alır.