Mevsimsel Saç Dökülmesinin Nedenleri

Mevsimsel Saç Dökülmesinin Nedenleri

23.09.21

Saç dökülmeleri, birçok kişinin sürekli yakındığı ve bazen geçici bazen de kalıcı olarak karşılaşılan durumlardan biridir. Günlük hayatta maruz kalınan olumsuz durumlar ve gün içerisinde fazla tempolu bir şekilde yaşamak, stresi de beraberinde getirir. Saç dökülmelerinin en önemli nedenlerinden biri stres olarak bilinse de mevsim geçişlerinde de saç dökülmeleriyle karşılaşılabilmektedir. Mevsimsel saç dökülmelerini önlemek ve saçların uzamasını sağlamak mümkündür. Yaz aylarında güneş gören saçların beslenmesi ve güneş ışınlarını doğrudan almasıyla birlikte saçların gelişmesi, herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Soğuk havaların gelmesi ve güneş ışınlarının yeterli miktarda olmamasıyla birlikte fazla güneş görmeyen saçlar, dökülmeye başlar. Bu durum, mevsim geçişlerinden kaynaklanmaktadır.

Mevsimsel Saç Dökülmelerini Azaltmak İçin Neler Yapılabilir?

Bu durumun önüne geçmenin en temel yöntemlerinden biri vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri güneşin yanı sıra sebze ve meyvelerden almaktır. Aynı zamanda saçların  dökülmesini azaltmak için kimyasal içerikli ürünlerden uzak durulmalı ve daha çok bitkisel içerikli ürünler kullanılmalıdır. Kimyasal ürünler, mevsim geçişlerinde oluşan saç dökülmelerini daha çok arttıracağı için kadınlarda ve erkeklerde çok fazla saç dökülmesine neden olurlar. Bitkisel içerikli Bioxcin bakım şampuanları ve diğer saç bakım ürünleri, mevsimsel saç dökülmelerini azaltarak saçların uzaması ve canlı kalmasında oldukça etkilidir. Saç bakımında bu ürünleri kullanan kişilerin çoğunda dökülmeler her geçen gün azalmaktadır.

Mevsimsel Saç Dökülmeleri Kelliğe Neden Olur mu?

Kellik, bir anda oluşan bir durum olmadığı gibi kelliğe neden olan faktörlerin bilinmesi de oldukça önemlidir. Saç dökülmesi, uzun dönemler boyunca devam ettiği zaman bir doktora görünmek ve doktor kontrolünde ilaç kullanmak daha mantıklı olacaktır. Saçlarının parlak, canlı ve gür olmasını hiç şüphesiz herkes ister. Saç dökülmesine neden olan herhangi bir hastalık olmadığı zamanlarda ise kullanılan şampuanları değiştirmek ve profesyonel saç bakımı yapan ürünlerden kullanmak gerekebilir.  Saça ihtiyacı olan parlaklığı ve hacmi kazandıran Bioxcin saç şampuanları, saçlarını seven ve çoğalmasını isteyen birçok kişinin bir numaralı tercihidir. Bioxcin gücü, mevsim geçişlerinde görülen saç dökülmelerinde de kendini göstermektedir.