Şampuan Değiştirmek Kepek Yapar mı? Şampuan Değiştirmek Kepek Yapar mı?
Şampuan Değiştirmek Kepek Yapar mı?

Şampuan Değiştirmek Kepek Yapar mı?

27.01.22

Saçlarda kepeklenme çok yaygın rastlanan bir durumdur ve kişileri olumsuz yönde etkilemektedir. Birçok farklı nedenden dolayı görülebilen ve bireylerin hayat kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Genetik faktörler, saç yapısı, yanlış şampuan tercihi, stres ve dış etkenler saçlarda kepek oluşmasına neden olabilir. Kepeklenmeye yol açan tüm bu unsurlar düşünüldüğünde, akıllarda çok fazla soru oluşmaktadır. “Şampuan değiştirmek kepek yapar mı?” bu sorulardan bir tanesidir.

Özellikle sık sık şampuan değiştiren ve saçlarında kepeklenme olan kişiler, bu sorunun nedeninin şampuan değiştirmek olduğunu düşünmektedir ancak bu durum doğru değildir. Sık şampuan değiştirmek genel olarak saçlar için sağlıksız bir durum olsa da kepeklenmenin kesin nedeni değildir. Kepeklenmeye neden olan temel faktör, saçlara yanlış bakım ürünleriyle yanlış şekilde bakım uygulamaktır. Bu nedenle kadın ve erkekler için en iyi kepek şampuanı tercih edilmeli ve iyi bir bakım rutini oluşturulmalıdır.

Kepek Şampuanı Seçiminde Püf Noktalar

İyi bir kepek şampuanı kullanarak ve doğru bakımı uygulayarak kepekle mücadele etmek mümkündür. Bu noktada saç tipini iyi bilmek, ona göre şampuan ve saç bakım ürünleri seçmek gerekir. Bioxcin; bünyesinde bulundurduğu kepeğe karşı olan şampuanları ile kepek sorununu önlemeyi amaçlar. Bioxcin Aqua Thermal DS Şampuan, yağlı ve kepekli saçlara yöneliktir ve yoğun kepek oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Saç derisini ferahlatır ve yoğun kepek oluşumunu gidermeye katkı sağlar.

Kepekli Saçlar İçin Bakım Önerileri

Kepekli saçlara duş öncesinde ve duş sırasında bakım uygulamak doğru olacaktır. Duş öncesinde saç köklerine uygulanan bakım saç derisinin yumuşamasını sağladığı için kepekle baş etmek adına olumlu sonuçlar doğurabilir. Duş sırasında iyi bir kepek şampuanını kullanarak kepek sorunu giderilebilir. Şampuan, saç köklerine masaj yaparak uygulanmalı ve güzelce durulanmalıdır. Saçları ılık suyla yıkamak çok önemlidir çünkü sıcak su saç köklerine zarar verir. Ayrıca duş sonrasında saçlar özenle ve yumuşak bir şekilde taranmalıdır. Sağlıklı ve dengeli beslenme, kepek sorununu gidermek için gerekli unsurlardan bir tanesidir. Beslenmenin saçlardaki yağ oranı ile doğrudan ilgisi bulunmaktadır. Bu nedenle sağlıklı beslenerek saçlardaki yağ miktarını dengelemek ve kepeklenmeyi gidermek mümkündür.