Genç Yaşta Saç Dökülmesinin Nedenleri Genç Yaşta Saç Dökülmesinin Nedenleri
genç yaşta saç dökülmesi

Genç Yaşta Saç Dökülmesinin Nedenleri

28.10.20

Saçlarımız en büyük aksesuarlarımızdan biridir. Her saç telinin belli bir yaşam süresi vardır. Günde 50-100 arası saç teli dökülmesi normal kabul edilir. Ancak bundan daha fazla dökülüyorsa, bu durum ciddiye alınmalıdır. Saç dökülmesini önlemek için ilk adım doğru tanıdır. Ciddi bir saç dökülme problemi varsa, dermatoloji uzmanına muayene olmalı ve doğru tedaviye başlanmalıdır. En önemli noktalardan biri de uzman görüşü almadan ürün kullanılmamalıdır. Yanlış müdahale daha büyük cilt ve hormonal hastalıkları da beraberinde getirebilir.

Erken Yaşta Saç Dökülmesinin Olası Sebepleri

Mevsimsel değişiklikler, genetik yapı, hormonal bozukluklar, alerjik reaksiyonlar, kötü beslenme, demir eksikliği, stres, yanlış ürün kullanımı, saç bakımının yanlış yapılması gibi durumlarda saç dökülmesi meydana gelebilir. Bu dökülmeler geçici veya kalıcı olabilir. Önemli olan teşhis etmek ve doğru tedaviyi uygulamaktır. 

Genetik faktörler erken yaşta saç dökülmesinin en başta gelen sebeplerindendir. Ebeveynlerinizden biri erken yaşta saç dökülmesi sorunu yaşamışsa, sizin de bu problemi yaşamanız yüksek bir ihtimaldir. Geçtiğimiz yıllara oranla bu duruma daha fazla rastlanmasının nedenleri ise genetik faktörlerin dışında aşırı stres, dengesiz beslenme, uzun süre aç kalma ve hormonal problemler yer almaktadır. Kadın tipinde de erkeklerdeki gibi bir tedavinin yanında hormonal tedavilerin de eklenmesi ile başarı oranları arttırılabilmektedir.