Saç Serumu Nedir ve Nasıl Kullanılır? Saç Serumu Nedir ve Nasıl Kullanılır?
saç serumu nedir

Saç Serumu Nedir ve Nasıl Kullanılır?

29.10.20

Saç Serumu Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Saçlarımız, imajımızı tamamlayan ve özgüvenimizi yükselten en önemli aksesuarımızdan biridir. Saçlarımızın her zaman sağlıklı ve canlı görünmesini isteriz. Ancak bu görünüme sahip olmak doğru bakımı yapmadan mümkün değildir.

Saçlarımızı yoran ve yıpratan pek çok etken bulunur. Sık duş almak, yüksek ısı ile şekillendirmek, gün boyu toza ve kire maruz bırakmak gibi dış etkenler saç yapısını zayıflatır, zarar görmesini sağlar ve dökülmesine sebep olabilir. Saçlarımızı bu olumsuz etkilerden korumak için sadece şampuan bakımı yetersiz kalabilir. Şampuan kullanımının yanında destekleyici yan bakım ürünlerini de kullanarak bu problemlere çözüm üretebiliriz.

Son dönemlerin en popüler ve en etkili çözümü saç serumları, saçlarımızı dış etkenlerden korumamıza yardımcı olabilir. Saç serumları, saçlarımıza derinlemesine nüfuz ederek aktif olarak besler. Yıpranan parlaklığını yitiren saçlara bakım yapar, ipeksi bir dokuya ve pürüzsüz görünüme kavuşturur. Bu ürünü diğer bakım ürünlerinden ayıran en önemli nokta saç derisine de uzun süre etmesidir.

Saç serumu kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Güzel bir sonuç için saç tipinize uygun serumu seçtiğinizden emin olmalısınız. Eğer serumu uyguladıktan sonra saçlarınız çabuk kuruyorsa kullandığınız ürün size uygun olmayabilir.

“Ne kadar çok kullanırsam o kadar fayda eder.” yanılgısına düşmeyin. Saçlarınıza zarar verebilirsiniz. Haftada en fazla 3 kez kullanın. Eğer her gün kullanmanız şartsa dengeli miktarlarda uyguladığınıza emin olun.

Duş sonrası saçlarınızı bir havluyla kuruladıktan sonra nemli saçlarınıza uygulayın. Tamamen ıslak olmamasına dikkat edin. Nemli saçlara uygulama yapılması en çok tavsiye edilen uygulama şeklidir.

Saç serumu nasıl sürülür?

Saçın arka bölgelerine uygulama yapmak ihmal edilmesi sık yapılan hatalardandır. Bu nedenle saç serumunu öncelikle saçınızın arka bölgesine uygulayın. Sonrasında ön kısma uygulama yapmak daha kolay hale gelir. Saç serumunu tüm bölgelere uyguladıktan sonra tarayarak yedirebilirsiniz.

Saçlarınız kirliyken serumu kullanmayın. Bu gibi kullanımlarda kepeklenme ve yağlanma görülebilir.

Etkili sonuçlar için düzenli kullanıma mutlaka özen gösterin.