Logo Yükleniyor...
Güneşte Saç Rengi Neden Açılır?

Güneşte Saç Rengi Neden Açılır?

Sarı saç pek çok insanın kullanmayı sevdiği bir saç rengidir. Saç boyalarında da sarının pek çok tonu kullanılmaktadır. Sarı saç sevenler kulübünün içerisinde çoğu insan saçındaki sarının doğal olmasını isterler. Bu yüzden oksidan, papatya suyu gibi maddeleri saçlarına sürüp güneş altına çıkarlar. Güneş’in saç renkleri üstünde açıcı bir etkisi olduğu herkesçe bilinir. Biz istemesek bile yaz aylarında yoğun güneşe maruz kalındığı durumlarda sonuç bellidir aslında, saç rengi açılır. Peki, neden yaz aylarında Güneş’in de etkisiyle saçların rengi açılır? Bu durum sağlıklı mıdır? 

Güneş Işınları Kadar Doğalı Yok

Vücutta saç ve deriye rengini veren melanin adında bir pigment bulunmaktadır. Güneş ışınlarıyla buluşan melanin pigmenti, saç ve cilt renginde değişime yol açar. İnsanlar için hayati öneme sahip olan Güneş, saçtığı mor ötesi ışınlar vasıtasıyla insanlar üzerinde zararlı etkilere sebebiyet verebiliyor. Melanin bu noktada devreye girerek Güneş’in saçtığı mor ötesi ışınların zararlı etkilerine karşı insanları koruma görevini üstleniyor. Bronzlaşma da aslında bundan kaynaklı oluyor. Yoğun güneş ışığından etkilenen melanin pigmenti daha fazla üretilmeye başlar ve ten renginde bronzlaşma meydana gelir. Saç kökü, vücudun canlı bir parçasıdır ve mor ötesi dalgalar yüzünden melanin pigmentinde kimyasal değişimler yaşanır ve böylece saç renginde açılmalar görünür. Bu ışınlara çok fazla maruz kalınması, saçın yapısında kimyasal değişimlere yol açabileceği için, saç derisi hastalıklarına ve saç dökülmesine yol açabilir. Bu yüzden özellikle yaz aylarında Bioxcin gibi saç dökülmesine karşı bakım ürünleri kullanmak, saçın kırılmasını ve zarar görmesini engelleyecektir.

Güneş Saç Dökülmesine Sebebiyet Verebilir Mi?

Saç dökülmesi durumunun pek çok sebebi vardır, güneş de bunlardan birisidir. Saçtığı mor ötesi dalga ışınları vesilesiyle saç yapısında bazı değişiklikler gerçekleşir. Yapısal değişiklikler yaşanan saç ve saç derisinde pek çok saç derisi hastalığı gerçekleşebilir. Hormonal değişiklikler yaşanan durumlarda saçlar dökülmesine sebebiyet verebilir. Doğumdan önce saç dökülmesi durumlarında olduğu gibi. Bu tarz hormonal yapısal değişiklikler yaşadığımız dönemlerde üstüne bir de doğru saç bakımı uygulanmadığı takdirde saç, nem oranını kaybeder ve kurumaya başlar. Kurumaya başlayan saç cansızlaşır ve dökülmeye sebebiyet verebilir. Bioxcin gibi saç dökülmesi karşıtı ürünler kullanmak, bu dönemlerde saçlarımızın sağlığı açısından hayat kurtarıcı seçimlerden oluyor.

Çerezleri Kullanıyoruz
Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.