düz saç bakımı

Düz ve Hacimsiz Saçlar İçin Saç Bakımı Önerileri

02.10.20

İnce telli ve düz saçlara sahip olan bir insansanız, bunun getirdiği zorlukları çok iyi biliyorsunuz demektir. Hepimizin bildiği üzere ince telli saçlar, doğru saç bakımı yapılmadığı durumlarda, genel olarak hacimsiz saçlar kategorisine girmeye mahkümdur. Sürekli sönük gözüken hacimsiz saçlar doğru saç bakımı uygulanırsa, her gün reklamlarda gördüğümüz ve istediğimiz o hacme sahip olacaktırlar.  Eğer siz de hacimsiz ve düz saçlara sahipseniz, saç uzmanı Bioxcin tarafından sizlere ince telli saçlara özel birkaç küçük saç bakımı önerisi vereceğiz.  

Biraz da Saç Volümünü Arttıralım!

Düz saçlar yapısı gereği zor şekil alan ve genel olarak hacimsiz saçlar olarak bilinir. Bu düz saçlar, en çok dışarıya çıkacağımız zaman, şekil verme ve hacim alma konusunda bizleri çok yorar ama aşağıdaki maddelerle bunları en aza indirgeyebilirsiniz.

-Yer Çekimine Meydan Okuyoruz!

Duştan çıktıktan sonra saçımızı aşağıdan kurutmak saçta tülerme sorununa sebebiyet verir. Bunun yerine duştan sonra saçlarımızı öne doğru atıp, tersten kurutmayı, yani havayı uçlardan değil de köklerden uçlara doğru vermeyi denersek havalanan saç kökleri saç volümünü arttırmanızda yardımcı olacaktır.

-Alışkanlıkları Yıkın

Saçları alışık olduğu ayırma çizgisinden ve modelden uzaklaştırın. Aynı yöne ayrılmaya alışan saçlar, bu alışkanlığın verdiği rahatlık sonucunda sönükleşmeye başlar. Mümkünse her hafta farklı yönlere doğru ayırın ve saçları yeni şeyler denemesine teşvik ederek ayakta tutun.

-Her Şeyin Bir Sırası Var…

Siz de önce saçınızı şampuanlayıp sonra saç kremiz sürenlerdensiniz değil mi? İşte tam olarak yanlışı burada yapıyoruz. İlk önce saç kremiyle birbirine girmiş saçları bir güzel ayırıyoruz, daha sonra şampuanlayıp saç kreminin bıraktığı o ağırlığı saçtan temizliyoruz. Kremden sonra saçı ovuşturmadan, önce saç diplerine masaj yaparak saçı köpürtüp yine ovuşturmadan uçları da temizleyin ki az önce açtığınız saçlar tekrar birbirine girmesin.

-Şimdi Kesim Zamanı

Düz saçlar genelde uzadıkça hacmini yitirir. Bu yüzden saçları kısa veya katlı kestirmek, hacimsiz saçlara ihtiyacı olan hacmi ve kolay şekil alma özelliğini verebilir.

-Doğru Saç Bakımı Tercihi

Bioxcin gibi saç uzmanı markaların saç bakım ürünlerinden mutlaka kendi saçınıza uygun olanı almaya gayret göstererek kullanın. Farklı karakterlere sahip olma özelliği sadece insanlara özgü değildir. Her saçın kendi karakteri ve bu karakterlere uygun farklı ürünler mevcuttur.