Erkek Saç Boyama Teknikleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Erkek Saç Boyama Teknikleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Erkek Saç Boyama Teknikleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Erkek Saç Boyama Teknikleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

06.12.20
Saç boyamak, yıllardır kadınlar için erken yaşlardan itibaren görünüş ve modayla alakalı bir durum iken gün geçtikçe bu akıma erkeklerin de katıldığını görmekteyiz. Modaya uymak amaçlı saçlarını farklı renklerde boyatan genç erkek kesim bir yana, yaşı ilerlemiş olup saçlarındaki beyazlardan kurtulmak için saçını boyatan orta yaş erkek kesim daha bir çoğalmış durumdadır. Erkeklerdeki saç boyama oranı arttıkça, buna yönelik geliştirilen ürünler ve teknikler de gelişmeye başlamış durumdadır. Saç beyazlaması, erkeklerde genetiğe bağlı olarak 30’lu yaşlardan sonra meydana gelmektedir. Bunun nedeni, bu yaşlardan itibaren melanin sentezinin yavaşlamasından kaynaklanmaktadır. Bundan dolayı ise saç renk pigmentini zamanla kaybetmeye başlar. Bazı erkekler bu görüntünün karizmatik yanlarına odaklanır veya bu konunun üzerine çok düşmezler fakat 20 ve 30 yaş arasında, stres veya genetik faktörlerden kaynaklanan saç beyazlaması durumu bazı kişiler için can sıkıcı olabilmektedir. Bu gibi durumlarda çoğu erkek saç boyama opsiyonunu gözden geçirmeye başlar. Peki, erkek saç boyama nasıl yapılır ve erkek saç boyama şekilleri nelerdir?

Erkekler İçin Saç Boyama

Erkeklerin, toplumun çeşitli algılarından ötürü saç boyamaya karar vermesi kadınlardaki kadar kolay olmuyor. Bu duruma toplum olarak yeni alışmaya başlasak da hala erkek saç boyama şekilleri konusunda elbette insanların ufak tefek tereddütleri oluyor. Saçlarını boyamak isteyen erkeklerin dikkat etmesi gereken ilk konu saçlar için doğru rengin seçilmesidir ve bir kuaförden yardım almakta fayda vardır çünkü doğru renk seçilmez ve doğru bekleme süresi uygulanmazsa ilk boyamada istenilen sonuca ulaşmak pek kolay olmayacaktır. Genel olarak beyazları kapatmak amaçlı boyatılan saçlarda, saçların sık kestirilmesinden kaynaklı olarak daha sık boyatma ihtiyacı doğacaktır. Tabi bütün saçınızı boyatmak zorunda da değilsiniz. Sadece belirli bölgeleri de boyatabilirsiniz. Eğer amacınız beyazları kapatmaktan ziyade biraz değişiklik yaratmak ve renklendirmek ise bunun için geçici sprey boyalardan ve kalıcı boyalardan da yardım alabilirsiniz.

Saçlar ile birlikte kaş, sakal ve bıyık renginin de saçlarla uyumuna değinmekte fayda var. Çeşitli markalar tarafından üretilmiş, saçlardaki beyazların kapatılmasına ve doğal saç renginin korunmasına yönelik olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Peki, erkek saç boyası kaç dakika bekletilir? Yaklaşık 5 dakikada şampuan gibi uygulanabilen ve amonyak içermeyen doğal saç boyaları ile evde kısa sürede bu işlemi yapmanız mümkündür. Yaklaşık 4-5 haftada bir bu uygulamayı tekrarlayarak etkisinin sürekliliğini korumak mümkündür.  Bütün bunların haricinde saç tipinize göre özel olarak hazırlanmış Bioxcin saç bakım ürünlerini kullanarak saçınızdaki vitamin eksikliklerini giderebilir ve güçlü saç kökleri oluşturabilirsiniz.