erkeklerde saç bakımı

Erkekler Saç Bakımı Yaparken Nelere Dikkat Etmeliler?

14.09.19

Erkeklerde Saç Bakımı 

Geçmişte erkeklerde saç bakımı jöleden öteye gidemese de günümüzde bir rutin haline gelmiş durumda. Erkeklerde saç bakımı nasıl yapılmalıdır, saçlar nasıl daha sağlıklı gösterilebilir gibi soruların cevabını hep birlikte bulalım.

Erkek Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Erkeklerde saç bakımının ilk adımı, düzenli tıraş olmak. Saçın boyu uzun ya da kısa olsa da tıraş olmak saçlara sürekli bir canlılık katacaktır. Tıraş olmak, düzenli olarak saçları taramak gibi eylemler dışında kullanılması gereken ürünler veya uygulanması gereken maskeler saç tipine göre değişiklik gösterir.

1.İnce Telli Saç Tipi

İnce telli saçların sağlıklı görünmesi için neme doyması ve hacim kazanması gerekir. Bu tip saçlar çok fazla uzatıldığında hayal edilen hacimli görüntüyü veremediğinden ince telli saçlara sahip olan erkekler saçlarını fazla uzatmamalılar. Aynı zamanda saçı yıkarken sıcak su kullanmaları saçlarını kurutacağından istenilen canlı ve parlak görüntü elde edilemeyecektir. Mümkün olduğunca ılık su kullanmak ve yıkama işleminin sonunda da daha soğuk suyla durulamak saçı daha nemli bir hale getirir. Ürün kullanımında ise saçta ağırlık yapmayacak şampuan kullanılmalı ve saçlar ekstra kuru hissedildiğinde uçlara saç kremi uygulanmalıdır. Özellikle ince telli ve kıvırcık saçlar söz konusuysa şekil vermek adına saç kremi yerine durulanmayan köpükler tercih edilebilir.

2.Yağlı Saç Tipi

Yağlı saçlar için yapılabilecek en iyi yöntem saç dibinde ki yağ oranını dengeleyecek ürünler kullanmaktır. Yağlı saçlarda, saçı çok fazla yıkamaya alıştırmak yağ oranını arttırdığı ve kişiyi tekrar saç yıkamaya mecbur bıraktığı için bir döngü içine girilmiş olur. Bu yüzden yağlı saç tipine sahip kişiler saç yıkama süresini en az gün aşırı yapmalılardır.

3.Kuru Saç Tipi

Kuru saçlara sahip olan erkekler saçlarını nemlendirmeye yönelik bakımlar yapmalılardır. Özellikle günlük rutinleri haricinde nem veren maskeler yapmaları saçta meydana gelen kuruluğu alarak daha canlı bir görüntü elde etmelerini sağlayacaktır.
 

Yukarıdaki saç tipleri haricinde erkeklerde genel olarak görülen iki sorun vardır. İlki saçta kepeklenme, ikincisi ise saç dökülmesi. Kepeklenme ve dökülme problemleri için çözüm üreten ürünler kullanılması olumlu sonuç verecektir. Fakat bu problemler saç bakım rutini dışında beslenmeden genetiğe, mevsim geçişlerinden hormonal sorunlara kadar uzandığı için ciddi durumlar söz konusu ise bir doktora başvurulmalıdır.