kara-sarimsak-nedir-nerelerde-yetisir

Kara Sarımsak Nedir, Nerelerde Yetişir?

19.02.20


Kara sarımsak, beyaz sarımsağın 2 ay bekletilerek ısıl işlem görmesi sonucu oluşur. Nem ve ısı altındaki beyaz sarımsağın dişleri süreç içerisinde kararmaya başlar bu kararma sonucu daha fazla antioksidan üretir. Beyaz sarımsağa nazaran kokuzdur ve tadı da tatlıdır. Birçok ülkede de beyaz sarımsağa göre yüksek antioksidan olması sebebiyle kara sarımsak daha çok tercih sebebidir.

Kara sarımsaklı şampuan, Türkiye’de Kastamonu Taşköprü üzerinde yetiştirilen sarımsakların işlenmesiyle üretilir. Asya, Avrupa ülkeleri, Amerika, Japonya ve Avustralya’da da sarımsak yetiştirilmekte ve karartma işlemi uygulanmaktadır. Birçok ülkede kara sarımsak, ‘’uzun yaşamın kaynağı’’ olarak nitelendirilmektedir.

Kara Sarımsağın Faydaları

Kara sarımsağın en bilindik özelliği bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Beyaz sarımsak kendi bünyesinde antibiyotik ve antifungal barındırır, kara sarımsakta ise ısıl işlem sonucu bu etki daha fazla görülmektedir. Hücre yenileyici olması saç ve cilt sağlığı için önem taşımaktadır. Virüs ve bakteri kaynaklı enfeksiyonlara karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Kalp ve damar sağlığına karşı korumaktadır.

Kara Sarımsağın Saç Dökülmesine Karşı Etkisi

Kara sarımsak, beyaz sarımsağa nazaran vitamin ve mineral bakımından zengindir. Vitaminler ve mineraller bakımından zengin olması, saç sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir. Her yaş grubu insanda günlük belirli bir saç dökülme oranı mevcuttur. Bu dökülme, aşırı olmadığı sürece yeni saçların oluşabilmesi için önem taşımaktadır lakin aşırı dökülmelerde ve koparak dökülmelerde kara sarımsağa, kara sarımsak şampuanlarına başvurulmalıdır.

Bioxcin Siyah Sarımsak Şampuanı

Saç dökülmesi; kadınlarda, erkeklerde, çocuklarda, hatta bebeklerde bile görülen büyük bir sorundur. Erkeklerde bu oran daha fazla olsa bile dökülmelerin oluşmasının sebebi genetik veya strese bağlıdır. Sarımsaklı Şampuanlar, saçları onarıp, dökülmeyi engellemek ve güçlendirmek için en etkili seçeneklerdendir. Bioxcin’nin siyah sarımsak şampuanı yüksek oranda sülfür içermektedir. Sülfür, saçın en çok ihtiyaç duyduğu yapısal bir proteindir. Bu protein saçı güçlendirir, onarır ve saçın hacim kazanmasına olanak sağlar. Bioxcin’nin siyah sarımsak şampuanı içerisinde barındırdığı B6-B1 ve C vitaminiyle saçın ihtiyaç duyduğu vitamin takviyesini sunar. Bu vitaminler sayesinde saçların koparak dökülmesi, tararken dökülmesi yok denecek kadar aza indirgenir. Düzenli kullanımda dökülmelerin azaldığını, azalarak yok olduğunu fark edeceksiniz.