Logo Yükleniyor...
Probiyotiklerin Saç Derisine Faydaları

Probiyotiklerin Saç Derisine Faydaları

Probiyotik; çeşitli enfeksiyon ve hastalığa neden olan bakterilerin aksine, başta sindirim sistemi ve deri olmak üzere, çeşitli vücut fonksiyonlarının dengeli ve doğru bir şekilde çalışmasına yardımcı olan yararlı bakteri ve mayadır. Yararlı bakteriler, zararlı bakterilerin hasta yapan etkilerinin ortadan kaldırılmasında büyük rol oynar ve insan vücudunda doğal olarak bulunurlar.

Mide ve bağırsak ilişkisinin vücudun geri kalanını oldukça büyük ölçüde etkilediğini artık hepimiz biliyoruz. Özellikle bağırsakların doğru çalışması, vücudun geri kalan bölümlerinin doğru ve düzenli bir şekilde çalışmasını destekler. Cilt üzerinde; akne, gül hastalığı ve egzama gibi rahatsızlıklar, bağırsakların düzgün çalışmaması neticesinde gelişebilir. Cilt dendiğinde akla yalnızca yüz ve alt vücut gelmemelidir. Saç derimiz de bu tip hastalıklardan etkilenebilen bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla, probiyotik alımı saç derisinin sağlığı açısından da oldukça önemli bir yer oluşturur. Vücutta yeterli ve gerekli miktarda probiyotik bulunmaması, saç derisi üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir.

Probiyotik, saçlar için şampuan olarak kullanılabileceği gibi, vücudun diğer bölümleri için tablet olarak da alınabilir. Kepek sorunu yaşayanlar probiyotik alımının yanında kepek şampuanı da kullanabilirler. Kepek sorunu için Bioxcin Aquathermal Kepek Şampuanını tercih edebilirsiniz. Bunun yanında Aquathermal DS şampuan da saç derinizi besleyerek, saçlarınızın daha sağlıklı ve güçlü bir görünüm elde etmesinde size yardımcı olacaktır.

Çerezleri Kullanıyoruz
Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.