Logo Yükleniyor...
Keratin Nedir ve Ne İşe Yarar? Keratinin Faydaları

Keratin Nedir ve Ne İşe Yarar? Keratinin Faydaları

Sağlıklı ve güçlü saçlara kavuşmak için doğru vitamin ve mineralleri vücuda almak oldukça önemlidir. Vücuttaki saç, deri ve tırnağın hammaddesi olan keratinin birçok faydası vardır. Saçlarda doğal olarak bulunan keratinin eksilmesi, saç dökülmelerine neden olabilir. Isı, kimyasal işlemler ve güneş gibi faktörler sonrası saçtaki keratin miktarı azalır. Saçı koruyan ve esneklik sağlayan bu protein, koruyucu kalkan görevi üstlenmesi sebebiyle varlığı oldukça önemlidir.


Keratin Nedir? Saça Keratin Neden Yapılır?

Keratin nedir sorusunun cevabını merak ediyorsanız; bu madde özetle saç, tırnak ve deriyi oluşturan ve koruyan bir protein türüdür. Bu bileşen saçların uzamasından tırnakları güçlendirmeye kadar pek çok işlemi desteklemek için kullanılabilir. 18 amino asitten oluşan bu protein, yüksek miktarda kükürt içerir. Kükürt, sağlıklı saç ve tırnak oluşumu sağlamaya yardımcı olur. Saçların daha güçlü ve esnek olmasını sağlayan keratin aynı zamanda cildin parlak ve canlı görünmesine de destek olur.

Güneş, kimyasal ürünler ve yüksek ısı zamanla saçtaki keratin miktarının azalmasına sebep olabilir. Bu proteinin saçta yeterli miktarda olmaması saç kayıplarına yol açmakla beraber sağlıksız görünmesine de sebep olabilir. Saçların daha canlı, parlak ve sağlıklı görünmesi için keratin takviyesi tavsiye edilir. Saçınızın cansız görünümünden ve sürekli kırılmasından şikayet ediyorsanız keratin bakımı yaptırarak saçlarınızın sağlıklı görünmesini destekleyebilirsiniz.


Keratinin Saça Faydası Nedir?

Keratin ne işe yarar diye düşünüyorsanız aklınıza gelen ilk cevap saç sağlığı olabilir. Keratin, kabaran ve hacimden yoksun olan saçlara canlılık katar. İçerdiği temel yapı taşları sayesinde saçın kimyasal ürünlere ve ısıl işlemlere karşı da dayanıklı olmasını sağlar. Saç ürünleriyle alınan zararlı bileşenlerin uzaklaşmasına yardımcı olurken saçların daha nemli ve dolgun görünmesine de katkıda bulunur.

Bu protein lahana, brokoli ve pırasa gibi sebzelerin yanında balık, yoğurt ve süt ürünlerinde de yüksek miktarda bulunur. Beslenme alışkanlıklarınızı bu yönde değiştirerek saçınızın yapısını koruyabilirsiniz. Kırılmış saç tellerini onarmak ve koparak dökülmeleri en aza indirmek için keratin içerikli bakım ürünlerinden yardım alabilirsiniz.

Keratin içeren saç bakım ürünleri de saç sağlığının korunmasına yardımcı olur. Keratin içeren bakım ürünleri sayesinde saçlarınızın yumuşak ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca kabaran ve elektriklenen saçlara sahipseniz keratin içerikli saç bakım ürünleri imdadınıza koşarak saçlarınızın yatışmasına yardımcı olabilir.


Keratin İçeren Şampuan Ne İşe Yarar?

Yıpranmış ve sağlıksız görünen bir saça sahipseniz bakım ürünleri kullanırken ürünün içeriğine dikkat etmelisiniz. Keratin içeren şampuan, formülündeki bileşenler sayesinde sağlıklı bir saç temizliği imkânı sağlar. Banyo sonrası saça parlaklık ve nem katarken aynı zamanda taramayı kolaylaştırır.

Keratin içeren şampuanlar kullanarak yumuşak ve neme doymuş saçlara kavuşabilirsiniz. Nemini geri kazanan saçlar daha az kabararak çok daha kolay şekillenir. Keratin içerikli şampuanlar saç tellerini güçlendirerek onarıcı bakım yapar. Çok yönlü etkiye sahip olmaları sayesinde saçlarınızın kısa sürede daha bakımlı görünmesini sağlayabilirler.


Keratin Şampuan Saç Düzleştirir mi?

Keratin içeren şampuanlar ile saçların düzleşmesi arasında bir bağlantı yoktur. Bu tür şampuanlar yalnızca saçı bakım yaparak temizler. Keratinli şampuanlar hem banyo sonrası yumuşak bir tarama sağlar, hem de saçların daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Keratin şampuan, saçın doğal görünümünde bir değişikliğe sebep olmaz. Her ne kadar saçın kabarmasını ve elektriklenmesini önlese de belirgin şekilde saçın düzleşmesini sağlamaz. Keratin proteini içeren şampuan kullanımı zaman içerisinde saçların daha kolay şekil almasını ve yıpranmalara daha dayanıklı hâle gelmesini sağlar.

Çerezleri Kullanıyoruz
Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.