Erkekler için Uzun Saç Bakımı Tavsiyeleri Erkekler için Uzun Saç Bakımı Tavsiyeleri
Erkekler için Uzun Saç Bakımı Tavsiyeleri

Erkekler için Uzun Saç Bakımı Tavsiyeleri

30.03.22

Uzun olmasının yanında bakımlı görünen saçlar, tüm erkeklerde harika bir dış görünüş sağlayabilir. Fakat bu uzun ve bakımlı saçlar, tahmin edilebileceği gibi emek ve zaman isteyebiliyor. Uzun saçların en sağlıklı şekilde kullanımı için saçlara doğru bakım yapılması çok önemlidir. Hasar gören saçlar zamanla kendi kendini iyileştiremeyebilir. Saçlarda meydana gelen yıpranma, incelme ve kuru görünümün telafisi de zaman isteyen ve üzerine düşülmesi gereken süreçleri kapsayabilir. Bu nedenle saçların sağlıklı biçimde kullanılmasının tek yolu, yakından ilgilenmek ve saç tiplerine uygun bakım ürünleri ile desteklemekten geçiyor.

Erkek saç bakımı için verilebilecek tavsiyeler arasında şunları sıralayabiliriz;

  • Saçları durularken, bakım yaparken ve şampuanlarken saç derinize nazik ve dairesel hareketlerle masaj yapın.
  • Doğal içerikli maskeler, şampuanlar ve bakım ürünleri tercih edin.
  • Yüksek ısılarda şekillendirmektense daha düşük ayarda ve daha seyrek saç şekillendiriciler kullanın. Yüksek ısılarda şekillendirici kullanacaksanız, ısıya karşı koruyucu saç bakım ürünleri kullanmaya dikkat edin.
  • Uyumadan önce saçlarınızı yavaşça tarayın. Bu uygulama, saç derisindeki doğal yağların saçların tamamına yayılmasını sağlar.

Bakım Kremleri

Uzun saçlar için yapılabilecek en iyi şeylerden biri, uygun saç bakım kremlerini kullanmaktan geçer. Saç bakım kremleri, saçların kaybettiği nemi kazanması ve beslenmesi amacıyla şampuan sonrasında uygulanabilir. Kullanan kişilerin saç tiplerine özel olarak tercih etmesi gereken saç bakım kremlerinin kullanım süreleri de saç tiplerine göre değişiklik gösterebilir.

Kırıklara Dikkat!

Saçların uzunluğunu korumak için kırık uçların oluşumunu önlemek gerekir. Bunun için de saçların bakımını yapmak ve düzenli beslenmesini sağlamak oldukça önemlidir. Besleyici içerikli saç bakım ürünleri kullanmak, bu noktada saç uzatan erkeklere oldukça fayda sağlayacak ürünler arasında sayılabilir.

Kırıkların oluşumunu önlemede önemli olan diğer bir nokta saçların mutlaka ısıya karşı korunması gerektiğidir. Birçok erkeğin saçlarını düzeltmek ya da şekil vermek amaçlı uyguladığı ısıl işlemler saçlara oldukça zarar verebilir. Bu nedenle saçların daha az zarar görmesi için ısıl işlem öncesi mutlaka belli başlı koruyucu ürünler kullanmak gereklidir.

Saç Tipine Uygun Şekillendirme Ürünü

Uzun saçların, farklı şekillendirme ürünlerine farklı reaksiyonlar gösterdiği görülebilir. Bu durum tamamen kişiden kişiye göre değişen özelliktedir ve saçların dokusuna, ince ya da kalın telli olmasına bağlıdır. Bazı deneme yanılma yöntemleriyle hangi şekillendirme ürünlerinin saçlarınız için en uygun seçim olacağına karar verebilirsiniz. Saç bakım ürünleri erkekler için, uzatma ve sonrası süreçte saçların sağlıklı bir yapıda kalmasına etki edebilir. Saçlarınızın ihtiyacı olan bakım ürünleri için tamamen bitkisel içerikli Bioxcin ürünlerine göz atmayı unutmayın!