Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

29.12.21

Keratin, vücudumuzda saç ve tırnaklarımızın yapı taşı olarak bilinen bir protein çeşididir. Bu yapısal protein, saça ve tırnaklara dayanıklılık kazandırır. Eksikliği durumunda saçlarda kırık oluşması ve saç dökülmeleri gibi sorunlara yol açabilir.

Saçlara yoğun işlem yaptırmak, saçları sık sık boyamak ve yüksek ısıya maruz bırakmak, doğal olarak saçın yapısında bulunan keratin miktarını azaltır. Bu durumda saç güçsüzleşir, yıpranır ve saçta kırıklar meydana gelebilir. Keratini besinlerden ve takviyelerden sağlayabileceğiniz gibi keratin bakımlarıyla da saçınıza keratin takviyesi sağlayabilirsiniz. Keratin bakımları, saçın kaybettiği keratini geri kazanmasına ve yeniden güçlenmesine yardımcı olur. İster evde ister kuaförlerde kolaylıkla uygulanabilir.

 

Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Keratin saç bakımı, evde doğru ve etkili keratin içerikli saç bakım ürünleri kullanılarak yapılabilir. Adımları doğru takip ederek saçınızın ihtiyaç duyduğu keratin bakımını yapabilir ve saçlarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

 

  • İlk olarak keratin içerikli besleyici ve onarıcı yapıda bir şampuan ve keratin serumu tercih ederek başlamalısınız.
  • Şampuan ile saçı iki kere yıkamalısınız ancak ikinci yıkamada keratin içerikli şampuanı yaklaşık 15 dakika saçınızda bekletmelisiniz. Bu şampuanın içerisindeki keratinin saçınıza tutunmasını sağlayacaktır. Bekletme ardından saçınızı durulayabilirsiniz.
  • Havlu yardımıyla saçınızdaki fazla nemi aldıktan sonra özellikle saç uçlarınıza keratin serumu uygulayabilirsiniz. Özellikle saç uçları yıpranmadan en çok etkilenen bölüm olduğundan, uçlara keratin serumunu iyice yedirebilirsiniz. Bunun için ince dişli tarak kullanabilirsiniz.
  • Ardından saçlarınızı çok yüksek ısı kullanmadan nazikçe kurutun.

 

Doğru ürünlerin tercih edilmesiyle ve oldukça basit aşamaları takip ederek, evde kendi keratin bakımınızı yapabilirsiniz. Düzenli kullandığınız saç bakım ürünlerinizde kimyasal içeriği fazla olmayan ürünleri tercih etmeniz, yaptığınız bakımın etki süresini arttıracaktır. Bu yüzden keratin bakımı sonrasında kullandığınız ürünler de önemlidir. Düzenli keratin bakımı sayesinde saçlar daha canlı, parlak ve dolgun görünür. Güçlenen saçlar kalınlaşır, bu sayede kopma ve kırıkların oluşumu önlenir. Ayrıca keratin bakımı hızlı ve sağlıklı saç uzamasını da desteklemektedir.