Kış Aylarında Kuruyan, Yıpranan Saçlarla Nasıl Başa Çıkılır? Kış Aylarında Kuruyan, Yıpranan Saçlarla Nasıl Başa Çıkılır?
Kış Aylarında Kuruyan, Yıpranan Saçlarla Nasıl Başa Çıkılır?

Kış Aylarında Kuruyan, Yıpranan Saçlarla Nasıl Başa Çıkılır?

22.02.22

Kış aylarında sürekli olarak soğuk ve sıcak havaya maruz kalmak saçlar üzerinde olumsuz etkiler oluşturabilir. Sıcak alanlardaki ısıtma etkisi saçların kurumasına sebep olabilir. Sürekli farklı ısıya maruz kalmak saçlarda yıpranma, kuruma ve pullanan bir saç derisi oluşmasına etki edebilir. Kuruyan ve yıpranan saçlarla etkili bir biçimde mücadele etmek için de saçların ihtiyacına uygun saç bakım kremleri kullanmak oldukça önemlidir. Bu noktada kış ayının vurucu soğukları sebebiyle kırılan, nemini kaybeden ve cansız görünmeye başlayan saçlar için alınacak birkaç önemli detay ve kullanılan ürün, saçlarda hayat kurtarıcı nitelikte olabilir. Saçların yenilenmesini sağlamak, ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırmak, kırılmasını önlemek, parlak ve yumuşak saçlara sahip olmak için sıraladığımız maddelere dikkat edebilirsiniz.

Sıcak Suda Duş Almak Saçlara Zarar Verebilir!

Saçların sürekli yıkanması, kurumaya ve saçların kırılmasına, yıpranmasına sebebiyet verebilir. Bunun dışında saçların sürekli olarak sıcak su ile yıkanması da saç diplerine ve saç diplerinde yer alan koruyucu tabakaya zarar verdiği için oldukça zararlı olabilir. Bu nedenle saçların belirli aralıklarla ve ılık su ile yıkanması, saç sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Isıl İşlemden Kaçının

Özellikle kış aylarında kuruyan ve yıpranan saçların en büyük düşmanı, saçlara uygulanan ısıl işlemlerle şekil verilmesidir. Soğuk havalar nedeniyle kırılgan yapıda olan saçlar, yüksek ısı tarafından şekillendirildiğinde kırılma olasılığı artar ve saçlar nem kaybedebilir. Bu noktada saçlardaki kabarmanın azalması için uygun özellikteki saç bakım yağlarını kullanmak, saçlara ısıyla değil daha farklı yöntemlerle şekiller vermek tercih edilebilir.

Saç Bakım Rutinleri Edinin

Saç bakım rutinlerinin belirli aralıklarla kullanım seyri, kış aylarında kuru ve yıpranan saçlar için büyük ölçüde fark yaratabilir. Saç bakım rutinleri, kuruma ve yıpranma etkilerini azaltabilir ve saçları dış etkenlerden koruyarak sağlıklı seviyede kalmasını sağlayabilir. Saç bakım rutinlerinin düzenli kullanımında parlaklık verme, uzamayı artırma, yumuşatma ve daha sağlıklı saç derisi sağlamaya yardımcı olma gibi birden fazla olumlu etkileri görülebilir. Bu noktada Bioxcin de kuruyan, zayıflamış, yıpranmış saçlar için şampuan, saç maskesi ve çeşitli saç bakım ürünleri sunuyor. Detaylı bilgiler için ürünlere göz atmayı unutmayın!