Logo Yükleniyor...
Şampuan Ne işe Yarar ? Şampuanlar Saçları Nasıl Temizler ?

Şampuan Ne işe Yarar? Şampuanlar Saçları Nasıl Temizler ?

Temizlik ihtiyacı ilkçağdan beri insanların temel ihtiyaçları arasında yer almıştır. Bu yüzden suyla temizlik başladığında, bunun yeterli gelmediği anlaşılmıştır. Şampuanortaya çıkana kadar birçok farklı madde kullanıldı.

İnsanların saçları ve kılları kısa sürede yağlandığı ve keçelendiği için, sabun kullanımı başlamıştır. Zaman geçtikçe yeni şeyler keşfeden insanlar şampuanı da farklı formlarda kullanmaya başladı.

Günümüzde kullanılan şampuanların kimyasal ve bitkisel olarak ayrılması, saç sorunlarına göre tercih edilerek bakımının tamamlanması amaçlarının aslı, saçın kirlerden arınıp temizlenmesidir. Farklı içerikleri bulunan şampuanlar, saç derisine masaj yapılarak uygulanır ve bu şekilde saç arınır.


Şampuan Saçı Nasıl Temizler? 

Şampuanlar, saça uygulandığında suyla birlikte köpürerek saçı temizler. Kepek sorunu olan saçlar için tercih edilen arındırıcı şampuanlar nasıl saç derisini tedavi ediyorsa, normal yıkanan saçların temizliği de saç derisinin temizlenmesiyle sağlanır.

Şampuan seçiminde kimyasal ürünler seçmek saç derisinin zarar görmesine neden olur. Bu da saç dökülmesigibi sorunları hızlandırır. Bioxcin şampuan çeşitleri ve saç serumları tercih ettiğinizde saç derinizin bakımı da bitkisel içeriklerle sağlanıyor. Anadolu’nun dört bir yanından toplanan bitki özleri, saç bakımı için bir araya getiriliyor ve Bioxcin kalitesiyle hayat buluyor.

Saçlarınızın temizlenmesi sonrasında uçlarına bakım yapmanız ya da saç diplerinize serum uygulamanız, saç sorunlarının giderilmesine yardımcı oluyor. Tüm Bioxcin ürünleri saçların temel temizliği ve bakımı yapmak üzere üretiliyor.


Saçlar Ne Sıklıkta Yıkanmalı?

Zaman zaman saçlara şampuan sürülmeden temizlenmesi gerektiği iddia edilse de bu durum saç diplerine yağlanmasına ve kirin tamamen arınmamasına neden olur. Bu yüzden saç yıkama haftada 3-4 kez şampuanla yapılmalıdır. Bu süreçte saçlara tek şampuan sürülmesi yeterli olacaktır. Saçları yıkamak için çok kirlenmesini beklememeniz gerekiyor.

Yani “saç kirliyken boyanır”, “saçın yağlanıp beslenmesi lazım, kirli kalsın” gibi sözler kirli bir saçla gezmenizden ve yaklaşan kepek sorunundan başka bir sonuç vermez. Saç bakımında tercih edeceğiniz Bioxcin saç dökülmesini önleyici şampuanlar zengin bitkisel içerikleri ve doğal arındırıcı içerikleriyle saçınıza günlük temizlik için bakım sağlar.

Güvenle kullanacağınız bu ürünler, saç derinize zarar vermez. Aksine saç derinizin dengelenmesine yardımcı olur. Saçlarınızı her gün olmasa da gün aşırı ya da iki günde bir yıkamanız önemlidir.


Saç Tipinize Uygun Şampuan Seçin 

Ailece tek bir şampuan kullanıyor olabilirsiniz. Ancak her aile bireyinin saç tipi farklıdır. Kiminin yağlı kiminin de kuru olan saçlarına uygun şampuan kullanılmaması, ciddi saç problemleri yaratabilir. Bioxcin ürünleriailenizin her üyesine özel olarak geliştirilen formülüyle farklı cilt tiplerine uygun çözümler sunar. Güvenle kullanacağınız bu marka, dünyanın tüm ülkeleri tarafından bilinir hale gelmiş, saç ekimi yaptıran ya da farklı saç sorunları yaşayanlar için her zaman ilk tercih olmuştur. Siz de saç tipinizi belirleyin ve saç bakımınızı kusursuz hale getirin.

Çerezleri Kullanıyoruz
Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.