Logo Yükleniyor...
Tüm Detaylarıyla Saç Ekimi 100 Günlük Süreç

Tüm Detaylarıyla Saç Ekimi 100 Günlük Süreç

Saç ekimi, saç kaybı yaşayan kişiler için oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. İşlem bir günde tamamlanabilse bile saç ekimi 100 günlük süreç tedavinin başarısı açısından büyük önem taşır. Bu sebeple bu yazıda saç ekimi 100 günlük süreç içerisinde dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsedeceğiz.

Saç Ekimi Sonrası İlk 2 Hafta

Saç ekiminden sonraki ilk 2 hafta, saç derisinin en hassas olduğu dönemdir. Bu sebeple bu süreçte saç derisinin hassasiyetine uygun davranılması gerekir. En basitinden, kıyafet giyip çıkarırken veya yatıp kalkarken bile oldukça dikkatli olunması gerekir.

İyileşme sürecinin başlamasıyla beraber saç derisinde kızarıklık, kabuklanma, kaşıntı ve ödem görülmesi oldukça sık rastlanan ve normal olan bir durumdur. Saç ekimi sonrası oluşan kaşıntı durumunda saç derisiyle olan temastan olabildiğince kaçınmak gerekir. Kaşıma ihtiyacı arttığında ise bunu ekim yapılan bölgeye zarar vermeden ve mümkün olduğunca nazik hareketlerle yapmak önemlidir. Kaşınma şiddeti dayanılmaz duruma geldiğinde ise mutlaka bir hekimle iletişime geçilmelidir. Kabuklanma problemi ise doğal içerikli bir şampuan yardımıyla ilk iki hafta içerisinde giderilebilir. Saç ekim sonrası ilk iki haftalık süreçte saç derisi çok hassas olduğundan saç derisine yapılan temaslarda ekilen saçların zarar görmemesi adına dikkatli olunması tavsiye edilir.

Saç Ekimi İlk Ay

Saç ekimi sonrası 1 aylık süreçte ödem ve şişlikler inmiş olup kaşıntı hissi de azalmış olur. 1 aylık süreç biterken saç derisindeki kabuklanmaların dökülmesi de tamamlanmış olur. Kafa derisi kızarıklığı ise oldukça azalsa bile, kişinin saç derisi hassasiyetine bağlı olarak 1 ay sonrasında da görülmeye devam edebilir. Bunun yanı sıra saç ekim işleminden 1 ay sonra şok dökülme meydana gelebilir. Bu durum birçok hasta için can sıkıcı olabilse de geçici bir durumdur ve saç ekim sürecinin bir parçası olarak oldukça normaldir.

Saç Ekimi 100 Gün

Saç ekim sürecinin ilk ayında başlayan şok dökülme 100 gün içerisinde tamamlanır. Saç ekim 100 günlük süreç içerisinde ise saç derisinde kepeklenme ve sivilce sorunu yaşanabilir. Bu sorunları minimuma indirmek adına doğru bir saç bakım ürünü kullanılması oldukça önemlidir. Doğru bir şampuan seçimiyle bu süreci rahat ve hasarsız atlatmak mümkün olabilir. Kimyasal içermeyen ve saç köklerini besleyici ürünler şok dökülme sürecinin daha rahat atlatılmasına destek olurken, 4. ay itibariyle çıkmaya başlayacak olan yeni saçların oluşumuna da yardımcı olacaktır.

Çerezleri Kullanıyoruz
Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.