Saç Ekiminden Sonra İyileşme Ne Kadar Sürer? Saç Ekiminden Sonra İyileşme Ne Kadar Sürer?
Saç Ekiminden Sonra İyileşme Ne Kadar Sürer?

Saç Ekiminden Sonra İyileşme Ne Kadar Sürer?

18.08.22

Saç ekimi, yoğun saç dökülmesi sonucunda saç kaybı yaşayan kişiler için etkili ve kalıcı bir tedavi yöntemidir. Bir günde biten basit bir işlem gibi görünse de saç ekimi öncesi ve sonrası süreçleri içerisinde barındıran uzun soluklu bir tedavidir. Özellikle tedavi sonrası süreç işlemin başarısı açısından oldukça kritiktir. Saç ekimi iyileşme süreci, kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

 

Saç Ekimi Sonrası Donör Bölge Ne Zaman İyileşir?

Saç ekimi sonrası donör bölgenin dikkatli ve titiz bakımı iyileşme için çok önemlidir. Ekim bölgesinin olduğu gibi donör bölge de güneşten korunmalıdır. Bunu sağlamak ve yara iyileşmesini desteklemek için ilk üç gün donör bölgenin bandajı çıkarılmamalıdır. Bu bölgenin suyla temas etmemesi önemlidir. Üç günün sonunda bandaj çıkarılıp o bölge yıkanabilir. Bu süre zarfında yaralar iyileşme sürecinde olduğu için kabuklanmalar görülebilir. Bu durumda bölge iyice nemlendirilmeli ve kabuklara dokunulmamalıdır. Saç ekimi sonrası donör bölgede ağrı normaldir. İyileşme süreci ilerledikçe ağrı üç gün sonra azalır ve kabuklar iyileşmeye başlar.

Saç ekiminden sonra donör bölgedeki yara görünümünün tamamen iyileşmesi 10 gün kadar sürebilir. Burada hastanın metabolik yapısı önemlidir. Bazı insanlar daha hızlı iyileşirken, diğerlerinin iyileşme süreci daha yavaş olabilir.

 

Saç Ekimi İyileşme Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saç ekimi sonrası iyileşme sürecinde enseye masaj yapmak, bölgedeki kan dolaşımını hızlandırabilir ve iyileşme sürecini kısaltabilir.

Saç ekimi sonrası donör olarak adlandırılan alanın her bölgesi aynı oranda iyileşmeyebilir.

Bu süreçte donör yapılan alanda zaman zaman uyuşma olabilir. Bu durum bazı hastalarda görülmeyebilir, bazılarında ise 1-2 ay sürebilir ancak geçicidir.

Bu süreçte dikkat edilmesi gereken en önemli nokta baş bölgesini darbelere karşı korumaktır. Ayrıca yıkama esnasında kullanılan kozmetik ürünlerin , kimyasal içerikte olmamasına özen gösterilmesi tavsiye edilir. Operasyon sonrası enfeksiyon riskini azaltmak adına çok soğuk ve sıcak ortamlardan kaçınılmalı ve baş bölgesi güneşten korunmalıdır.

İyileşme sürecinde doktorun yönergelerine özen gösterilmeli ve düzenli doktor kontrolleri aksatılmamalıdır.