Logo Yükleniyor...
Saç Ekimi Sonrası Beslenme Tüyoları

Saç Ekimi Sonrası Beslenme Tüyoları

Saç ekimi operasyonu sonrasında düzenli ve sağlıklı beslenme programı kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Doktorların önerdiği yiyecek ve içeçeklerin tüketilmesine dikkat edilmelidir. B vitamininin çeşitlerini içeren gıdalarla beslenmek önemlidir. Saç köklerinin yerleşmesi, güçlü bir şekilde tutunması, büyümesi ve saç foliküllerinin düzenli olarak beslenmesi için tam tahıllı bir tüketim programı hazırlanmalıdır. Tahıllar taze olarak ve bolca lifle desteklenerek tüketilmelidir.

Saç Ekimi Sonrasında Neler Tüketilmelidir?

Saç ekimi sonrasında tüketilmesi gereken besin kaynaklarını düzenli olarak tüketmek başarılı sonuçlar elde etmek için oldukça önem arz eden bir konudur. B vitamini içeren tahıllar, turunçgiller ve bolca yeşil sebzeler tüketilmelidir. Özellikle de taze limon ve portakal hem katı olarak tüketilmeli hem de taze sıkılmış meyve suyu olarak tüketilmelidir. Tahıllar ve et grupları iyice pişmiş şekilde tüketilmelidir. Bu şekilde tüketim sağlandığı zaman hem saç ekim bölgesinde daha hızlı bir iyileşme meydana gelir hem de vücut güçlenerek daha sıkı bir şekilde kolajen üretimine başlar.

Yeşil sebzelerden ise özellikle brokoli ve ıspanak demir açısından oldukça zengindir. Brokoli ve ıspanak haşlanarak yağsız olarak tüketildiği takdirde saç köklerinin daha çabuk iyileşmesine ve çok daha çabuk yerleşerek hızlıca uzamasına olanak sağlar. Çinko, A ve E vitamini içeren gıdalar, lahana ve tavuk gibi gıdalar, özellikle de süt ve süt ürünleri mutlaka tüketilmelidir.

Saç Ekimi Sonrasında Neler Tüketilmemelidir?

Saç ekimi sonrasında iyileşmeyi güçlendirmek ve daha güzel sonuçlar elde etmek için beslenme oldukça önemlidir. Ancak tüketilmesi gereken birçok besin olduğu gibi tüketilmemesi gereken besin grupları da mevcuttur. Saç ekimi sonrasında özellikle de alkol ve tütün kullanımından en azından bir süre uzak durmak gerekiyor. Kafein ve asit içerikli yiyecek ve içecekler de tam iyileşme gerçekleşene kadar beslenme programından uzak tutulması gereken besin gruplarıdır.

Çerezleri Kullanıyoruz
Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.