Logo Yükleniyor...
Dökülen Saçlara Sarımsaklı Şampuan Dopingi

Dökülen Saçlara Sarımsaklı Şampuan Dopingi

Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilen bir problemdir. Genellikle erkeklerde görülen saç dökülmesi sorunu kadınlarda da yüksek oranda görülmektedir. Günlük ortalama her insanda 50 ila 100 tel arası dökülme gözlenmektedir, bu dökülme sanılanın aksine sağlıklı bir durumdur. Dökülen saçlar yeni saçların saç köklerinde gelişmesine ve büyümesine olanak sağlar ancak 50-100 tel arası dökülmenin daha fazla seyir ettiği durumlarda oluşan dökülme sağlıksız ve kontrol altına alınmasını gerektirmektedir.

Saç Dökülmesinin Nedenleri

Saç dökülmesi birden fazla sebepten kaynaklanabilmektedir. Başlıca bilinen sebepler;

  • Kişinin aşırı stres barındıran ortamlarda bulunması
  • Bazı hastalıklar sonucu kullanılan ilaçların yan etkileri olarak dökülme gözlenmesi ve sonrasında da devam etmesi
  • Saç derisinde olan mantarlar ve saçta oluşabilecek hastalıklar
  • Hava kirliliği
  • Beslenme bozuklukları
  • Tiroit bezlerinin çalışmaması gibi durumlar saç dökülmesine sebep olmaktadır.

Kadınlarda Saç Dökülmesi

Kadınlarda saç dökülmesi erkeklere nazaran daha az görülmektedir.

Hamilelik ve menopoz süreçlerinde vücudun hormon dengesi değiştiği için dökülme oranı normal zamanlara nazaran daha fazla görülmektedir. Hormonal değişimler sonucu dökülen saçlara müdahale edilmez ise hormon dengesi vücutta sağlandığında dökülme devam edebilmektedir. Dökülmeyi önleyebilmek için sarımsaklı şampuanla saça doping yapılması önerilen bir yöntemdir.

Erkeklerde Saç Dökülmesi

Erkeklerde ki saç dökülmelerinin 3 temel sebebi vardır. Bunlar;

  • Dht hormonun artması
  • Kansızlık
  • Demir eksikliği olarak sıralanmaktadır.

Dht hormonu, erkek vücudunda ergenlik döneminde artış gösteren bir hormon olarak bilinmektedir. Vücuttaki oranının artmasıyla saç köklerine zarar veren bir mikroba dönüşmektedir. Saç dökülmesi sorununun kelleşmeye kadar uzamaması için zamanında müdahale edilmelidir. Doktor kontrolünde gerekli vitaminleri alarak ve sarımsaklı şampuanla saç köklerine doping yaparak ilerleyen süreçte oluşabilecek olası kellik sorununu ortadan kaldırmak etkili bir seçenektir.

Saç Dökülmesini Önlemek İçin Bioxcin Siyah Sarımsak Şampuanı

Saçları kökten uca besleyen Bioxcin’in siyah sarımsak şampuanı saça ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerali sağlar. Düzenli kullanımda saç köklerini güçlendirir, saç tellerini kalınlaştırır, hızlı uzama ve dökülme sorununu ortadan kaldıran güçlü bir etki gösterir.

Çerezleri Kullanıyoruz
Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.