şampuan kullanımı saç dökülmesi
Kadınlarda Saç Dökülme Dönemleri Nelerdir?

Kadınlarda Saç Dökülme Dönemleri Nelerdir?

26.08.21

Saç dökülmesi nedenleri kadınlarda ve erkeklerde farklı nedenler ile oluşabilir. Özellikle kadınların geçirdiği bazı dönemlerde saç dökülmesi problemi sık yaşanır. Doğum ve hamilelik dönemlerinde hormonal olarak ortaya çıkan bazı değişiklikler nedeniyle saç dökülmelerinin ortaya çıktığını görürüz. Bu gibi dönemlerde kadınlar saçlarına ekstra dikkat ederek ve kullandıkları ürünlerin seçimine dikkat ederek saç dökülmelerini azaltabilir.

Saç dökülmesi nedenleri arasında genel olarak genetik yatkınlıklar da yer almaktadır. Sistemik hastalıklara sahip olan kişilerin kullandıkları ilaçlara bağlı olarak saç dökülmelerinin baş göstermesi durumu ile karşılaşılabilir. Vitamin eksikliğine bağlı veya beslenme alışkanlıklarına göre bir dökülme söz konusu olabilir. Tüm bunların dışında saçların gördüğü fiziksel etmenler de saç dökülmesine neden olmaktadır. Bu nedenle kadınların saç dökülmesi durumunu yaşaması halinde mevcut sağlık durumu ve saçlarının maruz kaldığı fiziksel etmenler ile ilgili bir değerlendirme yapmalıdır. 

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Nasıl Önüne Geçilebilir?

Kadınlarda ortaya çıkan saç dökülmelerine karşı önlem alınması halinde dönemsel olarak karşılaşılabilecek olan saç dökülmelerinin önüne geçilebilir. Özellikle saç dökülmesi nedenleri arasında yer alan mevsimsel etmenlere bağlı olarak karşılaşılan saç dökülmelerine karşı önlem alınması daha mümkündür.

Kadınlarda görülen saç dökülmelerinin önüne geçilebilmesi için saç tipleri ile kullanılan saç ürünlerinin uyumlu olması gerekir. Yanlış seçilen saç ürünlerinin kullanılması halinde kadınların saçlarında azalmalarının ortaya çıkması mümkündür. Doğru saç ürününü  arayan kadınların saç tiplerine uygun olan Bioxcin marka ürünleri kullanarak saç dökülmelerinin önüne geçmesi ve saç dökülmesini azaltması mümkündür. Kullanılan Bioxcin saç ürünleri yüksek bitkisel oranı ile saç tellerini besler, güçlendirir. Bu sayede saçlar daha güçlü ve sağlık olur, dökülme azalır.