Logo Yükleniyor...
Saç Dökülmesine Karşı Alınabilecek Önlemler Nelerdir ?

Saç Dökülmesine Karşı Alınabilecek Önlemler Nelerdir ?

Saç dökülmesi problemi, ergenlik döneminden itibaren hem kadın hem de erkeklerde görülebilen ve ciddi psikososyal rahatsızlıkları doğurabilen bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle genetik ve mevsimsel değişiklikler gibi faktörlere bağlı olarak karşımıza çıkan yoğun saç dökülmesi önlem alınmadığı takdirde çok daha hızlı ilerleyebilir.

Saç tellerinin incelmesi ve güçsüzleşmesi sonucu başlayan saç dökülmesi engellenemeyecek bir süreç değildir. Doğru yöntemler ile alınacak önlemler ise bu büyük problemi minimum düzeye indirmeye yardımcı olur. Peki, bu noktada saç dökülmesine karşı alınabilecek önlemler nelerdir?


Saç Dökülmesine Karşı Etkili Yöntemler

Saç dökülmesine karşı ne kadar erken önlem alınırsa o kadar etkili olur. Böylece, dökülmenin ilerlemesinin önüne geçilecek, saç beslenip korunacaktır. Saçın ihtiyaç duyduğu maddeler ile beslenmesi saç tellerinde meydana gelebilecek zayıflamayı engeller. A, B1, B2, B5 ve B9 vitaminleri saç tellerini güçlendirmeye katkı sağlar. Bakır, demir, çinko ve kalsiyum ise saçı besler. Flavonoidler saç tellerinde koruyucu etkiye sahiptir. Omega-6 ve Omega-9 ise saç dökülmesine karşı etkili olan doymamış yağ asitleridir. Saçın gereksinimlerinin düzenli olarak karşılanıyor olması saç dökülmesi sorununa karşı mücadelede etkili olmaktadır. Bu ihtiyacı karşılamanın en doğru yolu ise düzenli olarak bahsettiğimiz içerikleri içeren dökülme karşıtı şampuan ve serum kullanmaktır. Vitamin, mineral desteği ile zenginleştirilmiş dökülme karşıtı şampuan ve serum, saç tellerini besleyecek, güçlendirecek ve sıkı koruma sağlayacaktır.

Saç tipine uygun şampuan tercih etmek, saç bakım ürünü kullanmak, ısı uygulayan şekillendiricilerden uzak durmak, saçları sıkan örgülerden kaçınmak ve düzenli saç kestirmek (kırıkları aldırmak) saç sağlığı yüzdesini artırarak dökülmenin önüne geçecektir.

Çerezleri Kullanıyoruz
Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.