saç ekimi hakkında bilinmesi gerekenler

Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

06.10.20

Kadınlarda ve özellikle erkeklerde saç dökülmesi oldukça yaygın bir saç sorunudur. Görüntümüzün büyük bir tamamlayıcı parçası olan saçlarımız dökülmeye başladığı zaman çeşitli özgüven sorunları da peşinden gelir. Bu soruna karşı pek çok çözüm vardır. Fakat artık başa çıkılamayan bir saç dökülmesi sorunu yaşıyorsak bunun için çözüm bellidir, saç ekimi. Gelişen teknoloji ile birlikte saç ekimi sıklıkla tercih edilen bir yöntem olmuştur. Genellikle tek seansta tamamlanan bu işlem, saçların çok seyrek olduğu durumlarda ikinci seansa sarkabiliyor. Fakat teknolojinin getirdiği gelişmeler sayesinde Türkiye bu konuda bilinen bir isim olmuş ve çeşitli ülkelerden sadece saç ekimi için ülkemize gelen insan sayıları artmıştır. Fue saç ekimi ve Fut saç ekimi en sık kullanılan saç ekim yöntemi olarak bilinir ve saç dökülmesi ve ya seyrekleşmesi gibi durumlara kalıcı çözümler sunar. 

Saç Ekimine Dair

Fue ve Fut saç ekimi olmak üzere iki tane saç ekimi yöntemi kullanıldığını belirtmiştik. Peki nedir bu iki yöntem ve farkları nelerdir?

Fut saç ekimi tekniği ilk olarak 1990 yılında yapılmaya başlanmıştır. Saçlı bölgeden şerit şeklinde çıkarılan saç köklerinin, saçsız bölgeye doğru ekimi yapılır. Ancak daha ağrılı geçen bu saç ekim yöntemi son zamanlarda çok fazla tercih edilen bir yöntem olmaktan çıkmıştır ve Fue saç ekimi çıktıktan sonra Fut saç ekimi yöntemine talep düşmüştür. 

Fue saç ekimi ise en son teknoloji ile üretilmiş ve bu alanda sıklıkla tercih edilen saç ekimi yöntemidir. Saçlı bölgeden birçok saç kökü alındıktan sonra saçsız bölgeye bu kökler sıra sıra uygulanır ve Fut saç ekimine göre daha ağrısız olan bu yöntem sayesinde 1 seansta bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Saç Ekimi Sonrasına Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekiminden sonraki 3 gün çok önemlidir ve bu üç gün içerisinde duş alınmaması gerekmektedir. Bu üç gün içerisinde pansuman yapımını atlamamanız gerekmektedir. Daha sonrasında gireceğiniz 15 günlük süreç de önem taşımaktadır. Saç ekiminden dolayı kafa derinizde kabuklanma yaşanacağı için bir miktar hassas yaklaşmanız gereken bu bölgeyi, verilen saç bakımı ürünü ile yıkamalısınız. Doktorunuz tarafından önerilen masaj hareketlerini kafa derinize uygulayarak saçta oluşan kabuklanma durumu azaltılabilir. Bu 15 günlük süreçte havuza ve denize girmeniz önerilmez. Saç ekimi, 30. Gün itibariyle etkisini göstermeye başlar ve seyrekleşmiş bölgede yeni saçlarınızın yavaş yavaş çıktığını göreceksiniz. Saç ekimi sonrasında Bioxcin kullanmak saçın daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlamaktadır. Bu yüzden bu tarz bakım ürünlerini, ekim sonrası bakım kategorisinde değerlendirebilirsiniz.

Kimler Saç Ekimi Yaptırabilir?

Saçlarında dökülme sorunu yaşayan veya saçları seyrelmiş ve 20 yaşını geçmiş kişilere saç ekimi uygulanabilir. Saç ekimi yapılacak kişinin kel veya yaşlı olmaması da önemlidir. Çünkü saç ekimi doğal saçların diğer saç köklerine transfer edilmesiyle gerçekleştirildiği için, saç yoksa saç transferi de yapılamaz. Kişinin çok yaşlı veya çok genç olması durumunda da saç ekimi tavsiye edilmez. Fakat saç ekimi için çok genç olduğunuzu veya çok yaşlandığınızı düşünüyorsanız bizden sizlere ufak bir tavsiye, saç dökülmesi sorunu için şampuan ve serum gibi ürünler kullanarak bu sorunun önüne geçmeye çalışabilirsiniz. Bioxcin gibi saç dökülmesinde uzmanlaşmış markaların şampuanlarının üretiminde kullandıkları lipozom teknolojisi sayesinde saç dökülme sorununuza çözüm getirilirken, dökülen saçların yerine yeni saçların uzaması da tetiklenir. Saç ekimi yaptırmak yerine saç dökülmesi sorununu erkenden kontrol altına almak her zaman için ilk tercihimiz olmalı.