İlaçların Saç Dökülmesine Etkileri İlaçların Saç Dökülmesine Etkileri
İlaçların Saç Dökülmesine Etkileri

İlaçların Saç Dökülmesine Etkileri

21.09.21

Gündelik hayatta çoğu hastalığın tedavisinde insana faydası bulunan bazı ilaçlar, ne yazık ki birtakım yan etkilerini de beraberinde getirmektedir. Bundan hareketle bazı ilaç türleri, insan saç köküne etki ederek kökü öldürüp, kademeli bir şekilde saç dökülmesine sebep olabilmektedir. Örneğin kemoterapi tedavisi ve tedavide kullanılan bazı ilaçlar, bunun en sık karşılaşılan örneklerinden biridir. Her ilaç saçları tamamen dökecek diye bir kural yoktur ancak bu durum ilaçtan ilaca göre değişmektedir. Kimi ilaç saçı az dökerken kimi saça fazla etki ederek saçın çok dökülmesine neden olmaktadır. Ayrıca eşey hormonu içeren ilaçlar, kolestrol ilaçları, epilepsi ilaçları, bazı sivilce, kanser ilaçları da saç dökebilmektedir.

İlaç Kullanımı Saçlarda Dökülmeyi Arttırır mı?

İlaç kullanımından kaynaklı saç dökülmelerinin her ne kadar önüne geçilmese de bu saç dökülmelerini azaltmak veya ilaçtan kaynaklı dökülen saçları eski haline kavuşturabilmek de bazen mümkün olabilmektedir. Piyasada satılan ve saç uzamasında etkili olan ürünlerin çoğu, aşırı derecede kimyasal içermektedir. Kimyasal içerikli olan bu ürünler saç derisine zarar verdiği gibi sağlığa da zararlıdır. Bu nedenden dolayı, ilaç kullanan kişilerin daha çok bitkisel içerikli şampuan ve ürünlerden tercih etmeleri, onların yararına olacaktır. Bioxcin saç bakım ürünleri, doğal içerikli olduğu için herhangi bir hastalığı bulunan ve saçları fazla dökülen kişiler tarafından dökülmeyi önlemek ve en aza indirmek amacıyla sıklıkla tercih edilmektedir.

Saç Dökülmelerine Neden Olan Diğer Faktörler Nelerdir?

Düzenli ilaç kullanan kişilerde fazla miktarda saç dökülmesi görülmektedir. İlaçların yanı sıra saç dökülmelerinde etkili olan birçok faktör mevcuttur. Stres, genetik özellikler, saçkıran ve kepek ise saçlarda dökülmeye neden olan faktörlerden bazılarıdır. Kepek sorunu ile hemen hemen birçok kişi karşı karşıya gelmektedir. Bu sorunu çözmek ve kepeksiz saçlara kavuşmak ancak iyi bir şampuan ile mümkün olabilmektedir. Kepek önleyici şampuan markaları arasında büyük bir önemi olan Bioxcin şampuanlar ile kepekten kurtulmak ve güçlü uzayan güzel saçlara sahip olmak oldukça basittir. Birbirinden farklı çeşitleri bulunan Bioxcin şampuan ile saçınıza uygun olan şampuanı tercih edebilir ve hayalini kurduğunuz saçlara kısa sürede kavuşabilirsiniz.