Keratin Saç Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler Keratin Saç Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Keratin Saç Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Keratin Saç Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

01.02.22

Keratin, saçların sağlığı için son derece gerekli olan bir protein çeşididir; saçların ve tırnakların yapı taşı olarak bilinmektedir. Özellikle saçların güçlenmesini, uzamasını ve canlılığını korumasını sağlar. Keratin eksikliğinde saçlar canlılığını kaybeder, güçsüzleşir ve dökülür. Özellikle saçlara çok sık işlem yapmak ve yanlış bakım ürünlerini tercih etmek saçları yıpratır. Bu nedenle dışarıdan destek olarak hem keratin takviye edici gıda alınabilir hem de keratinli saç bakımı yaoılabilir. Keratin saç bakımı, doğru bakım ürünleri kullanılarak evde kolayca yapılabilir.

Tüm Detaylarıyla Keratin Saç Bakımı

Keratin saç bakım için içeriğinde yoğun keratin olan şampuan ve bakım ürünleri tercih edilmelidir. Şampuan ile saç köklerine masaj yaparak saçlar yıkanılmalı ve şampuan saçta bir süre bekletilmelidir. Böylelikle keratin, saç diplerine iyice nüfuz ederek saçların beslenmesini ve güçlenmesini sağlar. Ardından saçlar güzel bir şekilde, ılık suyla durulanmalıdır. Saçlardaki fazla ıslaklık giderildikten sonra, kırık ve yıpranmış saç uçlarını beslemesi ve güçlendirmesi adına keratin bakım kremi uygulanır. Bu sırada saçların taranması, kremin saçların geneline yayılmasını sağlar ve keratinin saçlara daha çok nüfuz etmesine yardımcı olur. Tüm bu işlemlerin sonrasında, saçlar özenle ve orta ısıyla kurutulabilir. Ayrıca Bioxcin Keratin Complex Tablet normal saçın ve cildin korunmasına ve güçlenmesine yardımcı olacağından takviye gıda olarak kullanılabilir.

Keratin Bakımının Faydaları Nelerdir?

Saçların güçlenmesini sağlayan keratin saç bakımının başka birçok faydası vardır. Bunlardan bir tanesi, özellikle çok işlem görmüş ve boyadan yıpranmış saçların onarılmasına katkı sağlamasıdır. Saçları besleyerek derinlemesine bakım yapar. Yavaş uzayan saçların uzamasına yardımcı olması, keratin saç bakımının diğer bir faydasıdır. Ayrıca saçların parlak bir görünüme kavuşmasında ve hacimli durmasında da etkili olur.