Logo Yükleniyor...
Saç Dökülmesi Kalıtsal Mıdır?

Saç Dökülmesi Kalıtsal Mıdır?

Günümüz modern çağı kadın ve erkekleri öz bakımlarına önem vermektedir. Özellikle saçlarının güzel görünmesi ve sağlıklı olması insanların kendilerine olan özgüvenlerini de artırmaktadır. Saçların güzel görünmesi ise doğrudan saç sağlığı ile ilgilidir.

Sağlıklı Saç Nasıl Anlaşılır?

Sağlıklı saçlar dışarıdan bakıldığı zaman hemen kendini belli eder. Işıl ışıl ve canlı bir görünüme sahip olan saçlarda kepek, saç uçlarında kırıklık ve saç dökülmesi gibi olumsuzluklar daha az görülmektedir.

Saç Dökülmesinin Nedenleri Nelerdir?

Saç dökülmesi için çağın hastalığı demek yanlış olmayacaktır. Saç dökülmesi denildiğinde akla gelen ilk soru saç dökülmesi nedenleri nelerdir olmaktadır. Konuya dair önemle vurgulanması gereken en önemli şeylerden birisi de beslenme konusudur. Aslında doğru beslenme yalnızca saçlar değil, bütün vücudumuz ve genel sağlığımız üzerinde etkili olmaktadır.

Dengeli ve düzenli beslenme, vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri doğru zamanda ve doğru miktarlarda tüketmek, bol sebze ve meyve tüketmek, bol bol su tüketmek, asitli içeceklerden uzak durmak, günlük olarak belli saatlerimizi kaliteli bir uykuyla geçirmek, aşırı yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmak ve ayaküstü yemek biçimi olan fast food yemek tüketiminden uzak durmak gibi çok önemli kurallar zaten hepimizin bildiği sağlıklı yaşam kurallarıdır.

Saç dökülmesi nedenleri arasında elbette ki kalıtsal faktörler de yer almaktadır. Fakat kalıtsal faktörlerin yanı sıra birçok nedene bağlı olarak saç dökülmesi yaşanmaktadır. Aşırı sıcak suyla saçların yıkanması, yanlış şampuan ve kimyasal içerikli saç bakım ürünleri kullanmak gibi durumlar da saç dökülmesine neden olur.

Saç Dökülmesine Çözüm Önerileri

Saç dökülmesi yaşayanlar bu probleme son vermek için maalesef her duyduğu bilgiyi uygulama hatası yapmaktadır. Oysa saç dökülmesine engel olmak için basit birkaç kuralı uygulamak bile bazı kişilerin saç dökülme problemine yardımcı olacaktır. Saçlarınızı yıkarken kullandığınız suyun sıcaklığını ayarlayarak, ısıl işlemlerden uzak durmak, saçları sert taramamak, zararlı kimyasal içermeyen ve bitkisel içerikli saç bakım şampuanı kullanmak bazı kişilerin dökülme problemine çözüm olabilir.

Bahsedilen önlemlerden biri olan zararlı kimyasal içermeyen bitkisel içerikli ürünler deyince Bioxcin bakım ürünlerini ele alabiliriz. Bunun yanında, içeriğindeki bitkilerin saç dökülmesi üzerinde de kanıtlanmış etkileri nedeniyle Bioxcin ürünlerini kullanmak başvurulabilecek en iyi yol olmaktadır.

Çerezleri Kullanıyoruz
Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.