Saç Dökülmesi

Sarımsaklı Şampuan Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Sarımsak, geçmişten bugüne sağlığa faydaları ile ün salmış kıymetli bir bitkidir. Antik çağlardan bu yana sağlık, bakım ve güzellik dünyasında önemli bir yere sahip olmuştur. Sarımsaklı şampuan ise son yıllarda saç bakım rutinlerinin vazgeçilmez bir hâline gelmiştir. Bu doğal ve etkili ürünler; saçın güçlendirilmesi, canlılık kazandırılması ve saç derisi sağlığı gibi pek çok alanda destek sağlar. Bu yazımızda sarımsaklı şampuan ne işe yarar, nasıl kullanılır gibi soruları faydalı ipuçları ile yanıtladık.

Devamı

Seyrek Saçlar Nasıl Gürleşir? Saç Gürleştirme Yöntemleri Nelerdir?

Saçların seyrekleşmesi günümüzde çoğu kişinin başına gelen bir durumdur. Birçok nedenden dolayı meydana gelebilen saç dökülmesini geçirebilmek için birçok yöntem bulunmaktadır. Dökülmeleri engelleyebilmek adına saç dökülmesinin sebepleri anlaşılmalı ve buna uygun bir yol izlenilmelidir.

Devamı

Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nasıl Anlaşılır? Ne İyi Gelir?

Saç dökülmesi oldukça doğal bir durumdur. Tarama ve yıkamaya bağlı olarak günde yaklaşık 50 ila 100 tel saçın dökülmesi normal kabul edilebilir. Saçların dökülme oranındaki fazlalık ve derideki yer yer açılmalar ise erkek tipi saç dökülmesinden kaynaklı olabilir.

Devamı

Lipozom Teknolojisi Nedir?

Lipozomlar, hücre yapısına benzeyen fosfolipit içerikli hem yağı hem de suyu geçirebilen taşıyıcılardır. Hücre yapısına çok benzediğinden aktif maddelerin hücrelere geçişine yardımcı olur.

Devamı

Kepekli ve Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Kepekli ve yağlı saçlara sahip olmak, birçok insanın yakındığı ve rahatsız olduğu bir durumdur. Özellikle estetik anlamda kişileri rahatsız eder ve öz güvenlerini olumsuz etkiler. Saçların yağlanmasına ve kepeklenmesine neden olan birçok unsur olmakla birlikte, bu sorunları ortadan kaldıracak pratik ve kolay uygulanabilen bakım önerileri de vardır.

Devamı

Saç Hastalıkları Kaça Ayrılır?

Vücudumuzdaki en büyük organımız olan deride, çeşitli rahatsızlık oluşumları gözlenebiliyor. Bunlardan bazıları görünen derimizde oluşabilirken, saç derimizde de bazen erken fark edemediğimiz hastalıklar ortaya çıkabiliyor.

Devamı

Korona Saç Dökülmesine Neden Olur mu?

Saçlarımız nasıl oluşup uzayabiliyorsa dökülmeleri de normaldir. Bu durum doğamız gereğidir ve bir döngü halindedir ama burada dikkat etmeniz gereken nokta günlük olarak saçınızın kaç tel döküldüğüdür. Günlük 70-100 tel arası saç dökülmesi normal kabul edilir.

Devamı