kepek sampuani kullanimi

Kepek Şampuanını Doğru Kullanarak Kepeğe Veda Edebilirsiniz!

08.09.19

Herkesin korkulu rüyası kepekten kurtulmak için kullanabileceğiniz birçok yöntem var. Aspirinden karbonata kadar saçımızda kullanabileceğimiz birçok doğal yöntemin yanı sıra Bioxcin kepek şampuanları kullanarak da saçınızdaki kepek ile mücadele edebilirsiniz.

Eğer siz de kepek sorunu yaşıyorsanız, ilk tercihiniz; saçınıza en uygun kepek önleyici şampuan ile kepek oluşumunu azaltmaktır. Bazen en iyi ürünü bulabilmek için birkaç tane şampuanı denememiz gerekebilir. Peki sizin için doğru şampuanı seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Öncelikle saç derinize hangi şampuanın iyi geleceğini anlayabilmek için cildinizi iyi tanıyor olmanız gerekli. Bunun için eczanelerde cilt analizi yaptırabilirsiniz. Normal, kuru ve yağlı saça sahip kişiler farklı şampuanlar kullanmalıdır. Her ciltte şampuanlar aynı sonucu vermediği için neyin yarayacağını bilmek önemlidir. Cilt tipinizi öğrendikten sonra sıra kepek şampuanı seçmeye geldi. Bu konuda Bioxcin kepek şampuanı çeşitlerine bakarak, en uygun olan şampuanı bulabilirsiniz.  

Eğer yağlı bir cilde sahipseniz içeriğinde kükürt barındıran şampuanlar tam size göre olacaktır. Yüksek kükürt oranı kepek ile mücadelede etkili rol oynarak kepek oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Kepekle beraber saç dökülmesi problemi yaşıyorsanız buna yönelik bir şampuan seçmelisiniz. Diğer önemli nokta ise şampuanınızın doğal maddeler ile içeriyor olmasıdır. Bitkisel özlü veya termal su ile hazırlanmış bir kepek şampuanı saçınıza daha iyi gelecektir.

Kepek şampuanının etkisini arttırmak için doğal yöntemlerle birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin saçınıza karbonat serptikten sonra durulayın ardından ise kepek şampuanı ile yıkayın. Böylece kepek probleminden daha çabuk kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Son olarak kepek şampuanı seçerken tavsiyeleri dinleyin. Kepek şampuanı kullananlar sizin için değerli olabilecek yorumlar yapacaklardır. Onlardan yorumlarını isteyebilirsiniz.