Kepekli ve Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri Kepekli ve Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri
Kepekli ve Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Kepekli ve Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri

03.12.21

Kepekli ve yağlı saçlara sahip olmak, birçok insanın yakındığı ve rahatsız olduğu bir durumdur. Özellikle estetik anlamda kişileri rahatsız eder ve öz güvenlerini olumsuz etkiler. Saçların yağlanmasına ve kepeklenmesine neden olan birçok unsur olmakla birlikte, bu sorunları ortadan kaldıracak pratik ve kolay uygulanabilen bakım önerileri de vardır.

Saç Yapısına Göre Yıkama Sıklığı

Saçın karakterini bilmek ve buna uygun bakım alışkanlıkları oluşturmak, yağlanmayı ve kepeklenmeyi önlemek adına son derece gereklidir. Yağlanmaya ve kepeklenmeye meyilli saçlar için en önemli nokta saçları çok sık yıkamamaktır. Saç gereğinden fazla yıkandığında, yıkanmaya alışır ve daha hızlı yağlanır. Saçı daha seyrek yıkamaya başlamak, saçın yağlanma eşiğini yükseltir. Bu nedenle saçları gün aşırı ya da üç günde bir yıkamak idealdir.

Bakım Ürünleri ve Uygulama Yöntemleri

Yağlanmaya ve kepeklenmeye meyilli saçlar için üretilen kepek önleyici ve yağlanma karşıtı şampuanlar kullanmak, bu problemlerin büyük oranda ortadan kalkmasını sağlar. Bioxcin kepek karşıtı şampuanlar, içeriğindeki anti-seboreik (yağlanma karşıtı) maddeler sayesinde yağlanmayı ve kepeği önlemeye yardımcı olur.  Bu şampuanlar saç köklerine iyice masaj yaparak uygulanmalı ve sonrasında güzelce durulanmalıdır. Ayrıca saç bakım kremi ve diğer saç bakım ürünlerini kullanırken, sadece saç uçlarına uygulamak gerekir çünkü bu ürünler saç diplerine uygulandığında saçların yağlanmasına neden olur. Saçları itinayla taramak da saç köklerinde birikmiş yağ ve kepekleri dağıtacağı için, saçların daha az yağlanmasını ve kepeklenmesini sağlar.