Cilt Sağlığı Cilt Sağlığı

Cilt Sağlığı

Lekeye Eğilimli Ciltler İçin Güneşten Korunma Rehberi

Hava kirliliği, yaşlanma ve güneş ışınları gibi faktörler, ciltte renk eşitsizlikleri oluşmasına yol açar. Hiperpigmentasyon, yani lekeye eğilimli cilt problemi yaşayanların bu faktörlere karşı bazı önlemler alması gerekir. Bu önlemlerin başında leke karşıtı güneş kremi kullanmak bulunur. Cildinizi güneşten gelen zararlı ışınlara karşı koruyan bu kremlerin yanı sıra şapka ve gözlük kullanmak gibi detaylara da dikkat etmeniz gerekir. Yazının devamında lekeye eğilimli cilde sahip olanlar için altın değerinde öneriler yer alır.

Devamı

Saç Spreyi İle Saç Nasıl Şekillendirilir? Saç Spreyi Kullanırken Dikkat Edilecekler

Günlük hayatta ve özel anlarınızda şık bir görünüm sergilemek için saçlarınıza önem vermeniz gerekir. Tarzınızı ortaya çıkaran temel unsurlar arasındaki saçınıza, kimi zaman hayal ettiğiniz modeli vermekte zorlanabilirsiniz. Ayrıca saçınız, evde ya da kuaförde yapıldıktan bir süre sonra hacmini ve estetik duruşunu kaybedebilir. Bu noktada yardımınıza saçlarınızın kolay şekil almasını sağlayan ve bozulmasını önleyen spreyler yetişir. Yazının devamında saç spreyi ne işe yarar, nasıl kullanılır ve temizlenir gibi sorularınıza cevap alabilirsiniz.

Devamı

Akne Dosyası: Nedir, Neden Oluşur, Nasıl Geçer?

Akne nedir pek çok kişinin hayatından en az bir kez sorduğu bir sorudur. Akne, ciltte en sık görülen problemlerinden biridir. Bu yapılar; yüz, sırt, göğüs gibi yağ bezleri fazla olan bölgelerde ortaya çıkar. Akne ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Devamı

Güneşten Korunma Yolları Nelerdir? Cildi Güneşten Korumak İçin Öneriler

Güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız güneşten korunma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmak, cildinizde yanıklara neden olabilir. Güneşten korunma yolları hakkında bilgi sahibi olarak tatilinizi daha keyifli kılmanın yanında deri sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

Devamı

Güneş Cildi Nasıl Etkiler? Güneşin Cilde Zararları ve Faydaları

Güneş, deriye etki eden UVA ve UVB ışınlarını içerir. Cildin yüzeyinde kalan bu ışınlar zamanla derinin deformasyonuna yol açar. Güneşten dünyaya gelen ultraviyole ışınları elektromanyetik radyasyon yayması sebebiyle vücutta tahribata neden olur.

Devamı

A’dan Z’ye Güneş Koruyucu Rehberi

Cilt sağlığının vazgeçilmezi güneş kremleri hakkında bilmeniz gereken her şey bu rehberde!

Devamı