Saç Ekimi Saç Ekimi

Bioxcin Saç Ekimi Blog Sayfası

En Basit Tanımıyla: Saç Ekimi Nedir?

Son zamanlarda çeşitli nedenlerden dolayı kalıcı olarak saç kaybı yaşayan kişiler sıklıkla saç ekimi yöntemini tercih ettiği için popülaritesi oldukça arttırmıştır. ‘’Saç ekimi nedir?’’ sorusu, en basit haliyle sağlıklı saç köklerinin belirlenen teknikle toplanarak, saç dökülmesinin gerçekleştiği bölgeye ekilmesi olarak yanıtlanabilir.

Devamı

Saç Ekimi Sonrası Kaşıntıyla Nasıl Başa Çıkılır?

Saç ekimi işleminden sonra karşılaşılabilecek en yaygın problem kaşıntıdır. İlk iki hafta yoğun bir kaşıntıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu son derece normaldir.

Devamı

Seyrek Saça Saç Ekimi Yapmak Riskli Midir?

Saç ekimi işlemi, birçok insanın aklında soru işareti oluşturmaktadır. Genellikle erkeklere uygulanmakla beraber, saçı dökülen kadınların da tercih ettiği tıbbi bir işlemdir. Fiziki gelişimini tamamlamış herkese saç ekimi yapılabilir.

Devamı

Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Normal mi?

Saç ekimi, saç derisinde dökülmeye karşı dirençli saç köklerinin alınarak seyrek saç bulunan bölgedeki kanallara ekilme işlemidir. Bu işlem sonucunda kaşıntı problemi yaşamanız oldukça normaldir.

Devamı

Tüm Detaylarıyla Saç Ekiminden Sonraki İlk 30 Gün!

Günümüzde sıkça uygulanan tıbbi işlemlerden bir tanesi saç ekimidir. Kadın erkek fark etmeksizin saçı dökülen herkes, saç ekimi yaptırarak estetik anlamda kendilerine olan özgüvenlerini yenileyebilir. Doğru şekilde ve titizlikle yapıldığında, saç ekimi işlemi son derece rahat geçer. Ancak dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Özellikle saç ekimi sonrasındaki ilk 30 gün saç ekimi sürecinin rahat ve başarılı geçmesi konusunda büyük önem taşımaktadır.

Devamı

Saç Ekiminden Sonraki Süreçte Yapılması Gereken İlk 10 Şey

Saç ekimi, günümüzde sıkça tercih edilen ve uygulanan, estetik temelli tıbbi bir işlemdir. Belirli şartlar sağlandığında, saçı dökülen ve seyrek olan, fiziksel gelişimini tamamlamış herkese rahatça saç ekimi yapılır. Saç ekimi öncesi yapılması gereken şeyler olduğu gibi, işlem sonrasında da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Özellikle saç ekiminden sonraki ilk günlerde dikkatli olmak, saç ekim işleminin başarılı sonuç alması ve sürecin ağrısız geçmesi açısından çok önemlidir.

Devamı

Saç Ekimi Donör Bölge İyileşme Sürecinde Yaşananlar

Saç ekimi işleminde, saç ekilen alan kadar donör bölge de önemlidir. Donör bölge, saç ekilecek alan için kıl köklerinin alındığı bölgeye verilen isimdir. Ense bölgesindeki saç kökleri güçlü olduğu ve genelde bu bölgedeki saçlar dökülmediği için, donör bölge olarak bu alan kullanılır. Nasıl ki saç ekimi yapılan yerin iyileşmesi için belirli noktalara dikkat etmek gerekiyorsa, donör bölge açısından da durum bu şekildedir.

Devamı