Saç Elektriklenmesini Önleyen Ürün Önerileri Saç Elektriklenmesini Önleyen Ürün Önerileri
Saç Elektriklenmesini Önleyen Ürün Önerileri

Saç Elektriklenmesini Önleyen Ürün Önerileri

31.12.21

Saçlar çevresel etkenler sonucunda statik elektrik yüklenmesi nedeniyle kabarık ve uçuşan bir görüntüye bürünürler. Çoğunlukla kış aylarında üst üste giyilip çıkarılar kıyafetler, polyester giysiler saçın elektriklenmesine sebep olabilmektedir. Saçların elektriklenmesi, estetik bakımdan rahatsız edici olabileceğinden, saç elektriklenmesini önleyen ürünler ve çeşitli saç bakım ürünlerinin kullanılmasıyla bu sorunun önüne geçilebilmektedir.

 

Çözüm önerilerine geçmeden önce saçta elektriklenmeye sebep olabilecek bazı etkenleri şöyle sıralayabiliriz:

 

  • Sık sık saça fön çekmek, ısıl işlem uygulamak
  • Saçların nemsiz kalması, kuru ve soğuk havalar
  • Yünlü ve polyester giysiler giymek
  • Saçları her gün şampuanla yıkamak

 

Çevresel koşullar ve kişisel etkiler saçta elektriklenmeye yol açabilmektedir. Özellikle nemsiz kalan saçlar, ihtiyacı olan nemi havadan sağladığı zaman elektriklenme gerçekleşebilir. Bu nedenle saçlarınızın nem dengesini korumalısınız. Bunun için saçı kurutmayan bakım ürünleri kullanmanız önerilir. Şampuan seçiminizde, bitkisel yağlar içeren ve saçı besleyici özellikte ürünleri tercih etmeniz faydalı olacaktır. Bitkisel yağlar saçınızı nemlendirir ve saçınızın doğal nem dengesini korumasına yardımcı olur.

 

Duş sonrası saçlarınızı tararken de elektriklenmeye sebebiyet verebilirsiniz. Bunun için saçlar kurumadan tarama işlemini yapmaya özen gösterebilirsiniz. Tarama öncesi, saç bakım yağı kullanılması saçın nemli kalmasını sağlayarak elektriklenmeyi önleyecektir.

 

Özellikle düz saçlar elektriklenmeye daha yatkındır. Bu nedenle duş sonrasında saçlarınızı kurutup, sonrasında bitkisel saç bakım yağı kullanmanız elektriklenmeyi büyük oranda engelleyecektir.  Saçları düzleştirme işlemi de elektriklenmeye sebebiyet verebileceğinden, bu tarz işlemler uyguladıktan sonra saç uçlarına saç bakım yağı kullanmak da elektriklenmenin önüne geçecektir. 

 

Saç elektriklenmesinin en temel sebeplerinden biri olan nem eksikliği, doğru saç bakım ürünleri sayesinde giderilebilir. Böylece saçlarınızdaki elektriklenme sorununun da önüne geçebilirsiniz. Burada püf nokta, saçı bitkisel yağ içeriğiyle besleyen saç bakım ürünlerinin tercih edilmesidir.