Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalı? Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalı?
yaz aylarında saç bakımı nasıl yapılır

Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Yapılır? En İyi Saç Bakım Önerileri

16.06.22

Sıcak havaların iyiden iyiye etkisini gösterdiği yaz aylarının gelmesi ile gündeme gelen yüksek sıcaklıklar ve nemli havalar, saçlarımız için yeni bir dönemin başladığına işaret eder. Yaz mevsiminde saçlar, yalnızca güneşe ve yüksek nem oranları sebebi ile değil, aynı zamanda deniz ve havuz suyu gibi faktörlere bağlı olarak da yıpranmaya açık hâle gelir. Yazın saç bakımı rutininize doğru ürünler ve etkili yöntemler ekleyerek yılın sıcak yaz döneminde dahi sağlık ve canlılık ile parlayan saçlara sahip olabilirsiniz. Yazının devamında saç bakımı nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir gibi merak edilen hususlarda detaylı ve etkili bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç bakım rutini, genellikle mevsim fark etmeksizin benzer hedefler doğrultusunda yapılır. Doğru bir saç bakım rutininin odağında saçları koruma, nemlendirme ve canlı bir görünüm kazandırma yer alır. Ancak konu yazın saç bakımı olunca saçların nem dengesini sağlama ve güneşin zararlı etkilerinden korunma da önem kazanır. Yaz aylarında etkili bir saç bakım rutini oluşturmak için şu hususlara özen gösterebilirsiniz: 

  • Güneşin zararlı UV ışınları saçlara zarar verebilir. Şapka ve benzeri aksesuarlar kullanarak saçlarınızı güneşten korumanız önerilir. Ayrıca güneş koruyucu saç ürünlerini de değerlendirebilirsiniz. 
  • Nemlendirici saç maskeleri veya yağlar kullanarak saçlarınıza nem kazandırın ve kuruluğu önleyin. 
  • Saçlarınızı havluyla nazikçe kurulayın, sert bir şekilde ovmamaya özen gösterin. Aşırı sürtünme, saçlara zarar verebilir.
  • Özellikle deniz veya havuz kenarında zaman geçirecekseniz saçlarınızı örgü veya topuz yaparak koruyun. Böylece saçlarınız nemli ortamlardan etkilenmez, düğümlenme veya kırılma riski azalır.
  • Yaz aylarında saçlar daha hızlı büyür, uçları daha çabuk kırılabilir. Düzenli saç kesimi ile saçlarınızın yaz aylarında da sağlıklı ve bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz. 

Yaz aylarında saçları korumak, en az bakım yapmak kadar önemlidir. Dolayısıyla saçlarınızı mevsim koşullarına uygun şekilde koruyabilecek tedbirler alarak bakımlı ve sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz.  

Yazın Saçlar Ne Kadar Sıklıkla Yıkanmalı?

Saçların yıkanma sıklığı, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Zira her bireyin saç ve cilt tipi birbirinden farklı olabilir. Ancak genel olarak hava sıcaklığı ve terleme sebebiyle saçlar daha hızlı yağlanma eğilimindedir. Bunun için saçların yaz aylarında daha sık yıkanması gerekebilir. Saçlarınızı yağlanma düzeyine, saç tipinize ve kişisel tercihinize bağlı olarak haftada 2-3 kez yıkamayı tercih edebilirsiniz.  

Saç Kabarmasını Önlemek Ne Yapılmalı?

Yaz aylarında yaşanan nem ve sıcaklık değişimleri, saçların kabarmasına yol açabilir. Peki yaz aylarında kabarma sorununu önlemek için yapılabilecek saç bakımı nasıl olmalı? Bu noktada saç bakım rutininize nemlendirici ürünler eklemeniz faydalı olacaktır. Ayrıca sıcak su ile yıkanan saçlar da kabarmaya daha müsait hâle gelir. Saçlarınızın kabarık bir görünümde olmasını ılık su ile yıkama, nemlendirici ürünler kullanma ve doğru bir tarak seçimi ile önleyebilirsiniz. 

Yaz Aylarında Saçları Nemlendirmek İçin En İyi Öneriler

Güneşli günlerin keyfini doyasıya çıkarmanın hayalini kuran pek çok kişi “Yaz aylarında saç bakımı için ne yapılmalı?” sorusuna yanıt arayabilir. Saçlarınızın nem dengesini sağlamak adına bazı pratik adımları uygulayabilirsiniz. Yazın saç bakımı yaparken saçlarınızı nemlendirmenize yardımcı olarak öneriler şu şekilde sıralanabilir: 

  • Nemlendirici içeriğe sahip olan şampuan, saç kremi ve bakım yağı gibi ürünler kullanarak kuruluğu önleyebilirsiniz. 
  • Haftalık saç maskeleri ile saçlarınıza ihtiyaç duyduğu nemi kazandırmanız mümkün olabilir. 
  • UV korumalı saç spreyi, yağ ve krem gibi ürünler kullanarak saçlarınızı güneşin zararlı etkilerine karşı koruyabilirsiniz. 
  • Fön makinesi, maşa ve düzleştirici gibi yüksek sıcaklık veren şekillendiricilerin kullanımını mümkün olduğunca kısıtlayın. 

Bu basit yöntemleri uygulayarak sıcak yaz günlerinde bakımlı saçlara sahip olabilirsiniz. Güneşe çıkarken şapka, bandana ve şal gibi aksesuarlar kullanarak daha etkili bir koruma sağlamak da mümkündür. Bu şekilde saçlarınızı güneşten koruyarak nem kaybetmelerini önleyebilirsiniz.