Stres Saç Dökülmesine Neden Olur Mu? Stres Saç Dökülmesine Neden Olur Mu?
Stres Saç Dökülmesine Neden Olur Mu?

Stres Saç Dökülmesine Neden Olur Mu?

27.09.21

Stres, günlük hayatta insana ruhsal yönden birçok noktada zarar verdiği gibi, fiziksel yönden de insanı zayıflatmaktadır. Saçların dökülmesi bunun en bariz örneklerinden biridir. Halk arasında genellikle saç dökülmesi genetik faktörlere bağlanır. Bu kanı ne kadar doğru olsa da saç dökülmesinin tek sebebi bu değildir. Hızlı kilo verme, yetersiz ve dengesiz beslenme gibi bazı faktörler genetik özelliklerle birleştiğinde saç  dökülmesine sebep olabilmektedir. Stres, genetik faktörler ile birlikte saç dökülmesini hızlandıran bir etmendir. Dökülen saçları geri kazanmak mümkün olmasa da, saç dökülmesini yavaşlatmak veya dökülen saç sıklığını azaltmak bazı tedavi yöntemleriyle mümkün olabilmektedir.

Saç Dökülmesinde Bazı Tedavi Yöntemleri

En başta yapılması gereken şey, stres veya strese sebep olan faktörlerin ortadan kaldırılmasıdır. Eğer böyle bir imkan ve ortam varsa saç  dökülmelerinin büyük oranda azaltılması mümkündür. Bunun dışında saç derisini beslemek ve canlandırmak, dökülmeyi büyük oranda önleyici bir tedavi yöntemidir. Bunun için çeşitli bitki özütleri ve doktor tavsiyeli bakım ürünleri kullanılabilir. Bir başka tedavi yöntemi de mezoterapi adı verilen saçlı derinin beslenmesiyle birlikte saç çıkmasını kolaylaştıran tedavi yöntemidir. Doktor kontrolünde düzenli bir şekilde uygulanırsa saç dökülmesinde bireylere yardımcı olabilmektedir.

Stresin Saç Dökülmesini Önlemek İçin Ne Yapılmalı?

Stresin saç dökülmesini önlemesi için yapılabilecek şeyler vardır. Öncelikle gündelik hayattaki işlerin yoğunluğundan fırsat buldukça kendimize küçük vakitler ve küçük uğraşlar bularak günün stresi azaltılabilir. Spor veya herhangi bir sosyal aktivite gibi. Bunun dışında duygu ve stres yönetimi, insanın kendini tanıması, nelerin onu iyi hissettireceği gibi noktalar, insanın kendi kendine stresle başa çıkmasında psikolojik etmenlerden birkaçıdır. Bunun dışında kişisel bakım ürünlerinin doğal olanlarını tercih etmek oldukça önemlidir. Bioxcin şampuan ve saç bakım ürünleri, saç dökülmesine karşı etkili formülüyle, kökün beslenmesini ve derinin canlanmasını sağlar. Saç bakımına önem veren kişilerin olmazsa olmazlarından biri olan Bioxcin ile canlı ve sık saçlara sahip olmak oldukça etkili bir yöntemdir. Yoğun formülü ile saçların ihtiyacı olan tüm vitamin ve mineralleri yeniden kazandıran bu ürünün piyasada farklı çeşitleri bulunmaktadır.