Saç Dökülmesine Neden Olan Fiziksel Etkiler Saç Dökülmesine Neden Olan Fiziksel Etkiler
Saç Dökülmesine Neden Olan Fiziksel Etkiler

Saç Dökülmesine Neden Olan Fiziksel Etkiler

04.10.21

Saç dökülmesi, toplumda büyük bir kesimin karşılaştığı ve tedavisi mümkün olabilen sorunlardan biridir. Saç dökülmeleri, kadın ve erkekleri psikolojik olarak rahatsız ettiği gibi, fiziksel olarak da kötü görünmeye ve strese neden olabilmektedir. Saç dökülmelerinin birbirinden farklı nedenleri bulunmaktadır. Bazen vücutta herhangi bir hastalık olmasından kaynaklı olan bu dökülmelerin fiziksel nedenleri de oldukça fazladır. Saç yıkarken kullanılan suyun sıcak olması, saçı çok fazla yıkama, kullanılan şampuan, saça uygulanan ısıl işlemler, çok sık saç boyama, saçı çok sert şekilde tarama, saça saç diplerini yoran şekiller vermek, saçları çok sert şekilde yıkamak saçın dökülmesine neden olabilecek ve saçı yıpratabilecek fiziksel etkenler arasında sayılabilir. Saçın çok fazla yağlı olmasından kaynaklı saç diplerinin hava almaması, saçın bakımsız olması, yıpranmış saçlar, kepeklenme, vücuttaki mineral ve vitaminlerin eksik olması gibi nedenler saçlarda dökülmeyi arttıran diğer nedenlerdendir.

Saçların Dökülmesi Nedenlerinden: Bakımsız ve Yıpranmış Saçlar

Saçlara gereken bakımın yapılmaması ve saçlarda oluşan kepeğin fazla olması, saçlarda dökülmeyi artırmaktadır. Şampuan, sprey, serum ve bakım yağları gibi saç ürünlerinin kaliteli olması ve bu ürünlerle saçlara düzenli bakım yapılması saç dökülmesini ciddi oranda azaltmaktadır. Bioxcin markası, saç bakım ürünlerine ihtiyaç duyan yüzlerce kişinin ilk tercihidir. Saç büyümesinin sağlanması ve kelliğin önlenmesi amacıyla kullanılan Bioxcin şampuan ve serumlar ile saça bakım yapıldığında saç tellerindeki sağlamlık gözle görülebilir şekilde her geçen gün artmaktadır. Kozmetikçilerde ve eczanelerde bulunan bu ürünler, doktor tavsiyesiyle de kullanılabilmektedir.

Yanlış Şampuan Seçimi ve Saçlardaki Etkisi

Fazla miktarda kimyasal bulunduran tüm ürünler saçların yanı sıra vücuda da zararlı olmalarıyla bilinmektedir. Saç derisine doğrudan etki eden bir ürün olan şampuan ve saç bakım ürünlerinin doğru seçilmesi, saç dökülmesi tedavisinde de oldukça önemlidir. Kimyasal içerikli ürünlerden ziyade daha çok bitkisel ve saç derisiyle uyumlu ürünler tercih edilmesi ve bu ürünlerle saç bakımı yapılması saç dökülmesi sorununun giderilmesinde etkili olacaktır. Bioxcin şampuan, saç dökülmelerine karşı özel olarak geliştirilmiş patentli bitkisel Biocomplex B11 içermektedir. Bioxcin şampuan yağlı ve kuru saç tiplerine göre de ürünlere sahiptir.