B Vitamininin Saça Faydaları Nelerdir? b-vitamininin-saca-faydalari-nelerdir
b vitamininin saca faydalari nelerdir

B Vitamininin Saça Faydaları Nelerdir?

20.02.21

B Vitamininin Saça Faydaları Nelerdir?

Cildimiz ve vücudumuz gibi saçlarımızın da sağlıklı kalabilmesi ve sağlıklı gelişebilmesi için çeşitli mineral ve vitaminlere ihtiyacı vardır. Saçlar, yağ bakımı ve krem bakımı gibi bakım çeşitlerinin yanı sıra vitaminlere de ihtiyaç duyar. B vitamini saç dökülmesi karşıtıdır ve saçların sağlıklı gelişimi için önemli rol oynar. Saçların güçsüzleşmesi, kırılması ve parlaklığını yitirmesi gibi faktörlerin nedeni olarak B vitamini eksikliği göz önünde bulundurulabilir. Karaciğer, tavuk, ton balığı ve kırmızı et gibi besinlerden B vitamini elde edebileceğiniz gibi, tablet/kapsül halinde de B vitamini kullanımını tercih etmenizde bir sakınca yoktur. Önemli olan B vitamininin vücuda girmesidir.

Saç Dökülmesi Problemine Karşı B Vitamini

B vitamini saç dökülmesi konusunda, saçların güçlenmesi, parlak ve sağlıklı görünmesi gibi konularda oldukça önemli bir rol oynar. B vitaminin hücre metabolizmasında ve hücre yenilenmesinde oldukça önemli bir yeri vardır. Saç köklerinin güçlenmesini ve saç hücrelerinin yenilenerek yeni saç tellerinin gelişimine olanak tanıyan B vitamini, saç dökülmesi konusunda hassasiyet yaşayanlar için yüksek oranda çözüm olabilir.

B vitaminini gıdalar yoluyla vücudunuza alamıyorsanız eczanelerde satılan B vitamini takviyelerinden faydalanabilirsiniz. Eczanelerden temin edebileceğiniz B vitamini kapsüllerini direkt olarak bakım yağlarıyla karıştırarak saç derinize ve tellerinize uygulayabilirsiniz. Bunun yanında tatlı badem yağı ve hindistan cevizi yağı gibi doğal yağları B vitamini kapsülleriyle karıştırıp saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Bu bakımlar düzenli yapıldığı takdirde sağlıklı ve bakımlı görünen saçlara kavuşmak mümkün olacaktır.

Saç dökülmesi yaşayanlar, zayıf saçlara sahip olanlar, sağlıklı görünmeyen saçları olanlar için oldukça etkili olan B vitamini, hücre yenileme özelliği sayesinde hem saç derinizi hem de saç köklerinizi güçlendirir, var olan saç köklerinin de güçlenmesini destekler. Elbette vitaminlerin yanı sıra saçlarınızın bakımını da özenle yapmanız gerekir. Saçları zayıflatan ve dökülmesine zemin hazırlayan uygulamalardan ve çeşitli etkenlerden korunmaya dikkat edilmesi gerekmektedir.