Yağlı Saçlar İçin Hangi Şampuan Kullanılmalıdır? Yağlı Saçlar İçin Hangi Şampuan Kullanılmalıdır?
saç kestirmek dökülmeyi önler mi

Saç Kestirmek Dökülmeyi Önler Mi?

29.04.21

 

Saç, yapısı itibariyle insan vücuduna estetik bir görünüm sağlarken düzenli bakım yapılmadığı takdirde birtakım sorunlara sebebiyet verebilmektedir. Beslenen ve bakımı yapılan sağlıklı saçlar her gün belirli miktarda uzamakta, gelişimlerini sürdürmektedir. Bu aşamada daha hızlı ve sağlıklı saç uzatmak isteyenler, saç kestirme yöntemine başvurabilmektedir.

İnsanlar, saç dökülmesini önlemek için saç kestirme yönteminin başarılı olup olmayacağını merak etmektedir. Genetik faktörler, çevresel faktörler ve stres saç dökülmesine neden olabilmektedir. Bunların dışında yüksek ısıya maruz kalan saçlar, düzenli temizliği ve bakımı yapılmayan saçlar da dökülmeyi hızlandırmaktadır. Kuruyup yıpranma sonucu dökülen saçlar için saç kestirmek bir önlem sağlamaz. Yalnızca, saç sağlığını ve kalitesini artırmaya yönelik bir işlem olarak görülebilir.

Saç Kestirmek Saç Dökülmesine Karşı Etkili Midir?

Bu konuda duyulan yanlış bilgiler insanların kafasını karıştırabilir ancak saç kestirmek veya saçın kazınması, saç dökülmesi sorununa çözüm getirmez. Saç dökülmesine neden olan hiçbir etken, saçın kesilmesi ile ilgili değildir. Dökülmeyi engellemese de saç köklerinin hava alması ve kırıkların yok edilmesi saçın daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasına neden olacaktır. Saç kestirmek, sağlıklı uzayan saçlar için etkili bir yöntemdir. Saçların kesilmesi yalnızca saç kalitesini arttırma konusunda bir faydayı beraberinde getirebilecektir.

 Saç dökülmesi problemine karşı saç köklerinin beslenmesi ve güçlendirilmesi daha etkili sonuçlar verecektir. Saçların keratin, biotin ve çinko gereksinimlerini karşılamak için gıda takviyesi almak bu yöntemlerden bir tanesidir. Saç dökülmesine karşı şampuan ve serum kullanımı da saçı korur ve güçlendirir.

 Bioxcin’in dökülme karşıtı ürünleri arasından saç tipinize ve saçınızın dökülme derecesine göre en uygun seçimi yapabileceğiniz geniş ürün gamı mevcuttur. Her saç dökülmesi aynı değildir ve her saçın ihtiyacı farklılık göstermektedir. Bioxcin’in saç dökülmesine karşı ürünlerinin içerdiği yoğun bitkisel ekstresi saçı besler daha güçlü ve sağlıklı bir saç derisi kazandırır. Böylelikle ürünlerin düzenli bir şekilde kullanılması ile beraber saç kökleri arzu edilen seviyede güçlenecek ve saç dökülmesi sorununun önüne geçilecektir.