Saç Nasıl Yıkanır? Adım Adım Saç Yıkama Teknikleri Saç Nasıl Yıkanır? Adım Adım Saç Yıkama Teknikleri
Saç Nasıl Yıkanır? Adım Adım Saç Yıkama Teknikleri

Saç Nasıl Yıkanır? Adım Adım Saç Yıkama Teknikleri

16.12.20

Saç Nasıl Yıkanır? Adım Adım Saç Yıkama Teknikleri

Saçlar, insanların en önem verdiği aksesuarlarından birisidir. Sadece saçların kendiliğinden parlak ve canlı gözükmesi bile o gün ki enerjimizi ve modumuzu yükseltmeye yetiyor. Zaten saçlarımda kötü duruyor deyip, giyim tarzımıza bile özen göstermediğimiz günler illa ki olmuştur. Bir insanın bütün duruşunu bile değiştirebilen saçlar, bakımı konusunda en çok zorlandığımız şeylerden bir tanesidir. Fakat doğru saç yıkama teknikleri ile saçların daha parlak ve canlı gözükmesine yardımcı olabilir, saç diplerinde oluşan kepek, sivilce, kaşıntı ve kızarıklıkların önüne geçebiliriz. Özellikle hassas derili insanlar için saç yıkama, önem vermeleri gereken bir konu olmaktadır. Saçların mat, sağlıksız ve cansız durmasının sebeplerinin içinde yanlış saç yıkama maddesinin yer aldığını da atlamamak lazım. Saç nasıl yıkanır sorusunun cevabı aslında oldukça basittir. Bu basit ama etkili yıkama teknikleri, saçların daha sağlıklı, parlak ve canlı durmasında yardımcı olabilir. 

5 Adımda Saç Yıkama Teknikleri

Su Sıcaklığı

Saçları yıkarken suyun sıcaklığı çok önemlidir. Özellikle hassas bir cilde sahipseniz sıcak su ile saçları yıkamak, saçta kepeklenmeye, kurumaya ve dökülmeye bile yol açabilir. En ideali ılık su ile yıkamak ve duştan çıkmadan önce soğuk su ile durulamak. Soğuk su ile saçlarınızı duruladığınız zaman saçlar daha parlak durur, bizden söylemesi.

Saç Kremi Kullanımı

Saç kremi kullanımı saçın kolay taranmasını ve yumuşak olmasında etkili olan bir üründür. Fakat saç kreminin her yıkamada kullanılması yoğunluklu saç dökülmesine sebebiyet verebilir.  Bu yüzden haftada 1 saç kremi kullanımı önerilmektedir. 

Şampuan Seçimi

Saç tipinize uygun, mümkünse Bioxcin gibi doğal içerikli şampuanları tercih edin. Saçlarınızı ıslattıktan sonra mümkünse şampuan uygulamasına geçin ve şampuan kullanımını ve miktarını doğru ayarlayın. 

Saç Durulamasına Dikkat

Aslında en basit olması gereken işlemlerden bir tanesi olan saç durulamanın önemi büyüktür. Saçların yeteri kadar durulanmadığı, saçta şampuan ve krem kalıntısı kaldığı durumlarda saçta kepeklenme yapması mümkündür. Bu yüzden durulama aşamasına da dikkat etmekte fayda vardır.

Saç Bakım Yağları

Duştan sonra badem, argan, çay ağacı gibi bitkisel yağlar içeren bakım yağlarını kullanarak günlük hayattan cansız düşmüş, kırılmaya ve yıpranmaya başlamış olan saçları besler ve onarır. Bioxcin gibi doğal özlerden oluşturulmuş şampuanınız ve bakım yağınız ile saçları besleyerek onları güçlendirir ve daha sağlıklı gözükmelerinde yardımcı olabilirsiniz.