sarımsaklı şampuan ile daha parlak saç

Sarımsak Şampuanları ile Saçlarınız Daha Parlak

05.02.20

Günümüzde yaşanan hava kirliliği, sıklıkla kullanılan ısı makineleri, saçımıza uyguladığımız kimyasallar saçlarımızın canlılığını yitirmesine ve hatta zamanla dökülmesine sebep olmaktadır. Çoğu kişi canlılığını ve parlaklığını yitiren saçları için doğal yöntemlere başvurmaktadır. Son zamanların en sık tercih edilen ürünlerinden biri ise sarımsak özü içeren saç bakımı ürünleridir. Peki, sarımsak şampuanlarının saçlar için faydaları nelerdir?

Sarımsak Şampuanlarının Saçlar İçin Faydaları Nelerdir?

Ülkemizin çoğu yerinde yetişen sarımsağın vücut için birçok faydası bulunmaktadır. Geçmişten günümüze doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak saçlar için de oldukça faydalıdır. Sarımsak şampuanlarının içerisinde bulunan vitamin ve mineraller saç köklerinin beslenmesini sağlamaktadır. Sarımsak saçlar için her ne kadar faydalı olsa da direkt olarak saç derisine uygulamak saç derisini tahriş edebilmektedir. Bu nedenle sarımsak içeren saç bakım ürünlerini kullanmak saçlar için oldukça faydalı olacaktır. 

Saçların Canlılık Kazanmasını Sağlar: Sarımsak şampuanları oldukça yüksek miktarda sülfür bulundurmaktadır. Sülfür saçların daha sağlıklı, parlak ve ışıltılı gözükmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda saç diplerindeki kan akışını hızlandırdığı için saçlar daha canlı gözükecektir.

Sarımsak Şampuanı Saç Dökülmesini Önler: Sarımsak şampuanının içerisinde bulunan selenyum vücutta var olan E vitamininin kullanımını artırdığından saç derisindeki zararlı serbest radikalleri de engellemiş olur. Böylece saç dökülmesi oldukça azalmaktadır.

Saç Yapısını Güçlendirir: Sarımsak şampuanının içinde yüksek miktarda kalsiyum bulunmaktadır. Bu da saçların güçlenmesini sağlayarak kopmasını engeller.

Saçları Korur ve Uzatır: Sarımsak şampuanı içerisinde bulunan bakır minerali saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır. Barındırdığı C vitamini ve demir ile saçları dış etkenlere karşı korumaktadır.

Saçları Onarır: Sarımsağın ve sarımsak şampuanının içerisinde bulunan keratin maddesi tırnakların ve saçların ana maddesidir. İçerdiği bu madde sayesinde sarımsaklı şampuanlar yıpranmış saçları onarmaktadır.

Saç Derisini Yeniler: Sarımsak güçlü bir antibiyotik olduğundan sarımsaklı şampuanlar saç derisindeki hücreleri yenileyerek daha sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlamaktadır.

Saç Kırıklarını Önler: Sarımsaklı şampuanın içerisinde bolca kalsiyum bulunmaktadır. Kalsiyum, saç uçlarındaki kırıkların yok olmasını sağlayarak saçların daha sağlıklı uzamasını sağlamaktadır.