sarımsaklı şampuan saç uzatır mı

Sarımsaklı Şampuan Saç Uzatır mı?

03.02.20

Saç dökülmesi veya saçın sağlıksız ve yavaş uzaması çoğu kişinin yaşadığı bir sorundur. Bu sorunu çözmek için başvurulan yollardan birisi de sarımsaktır. İnsan sağlığı için birçok faydası bulunan sarımsağın yararlarından birisi de saç köklerini beslemesidir. Çoğu şampuan üreticisi ise bu nedenle sarımsaklı şampuan üretmektedir. Peki, sarımsaklı şampuan gerçekten saçları uzatır mı?

 

Sarımsaklı Şampuan Saç Uzatır mı?

Mutfağımızda sıklıkla yer alan sarımsak yemeklere belirgin ve güçlü bir lezzet katar. Ayrıca bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılır. Sarımsak yalnızca yemeklerde ve hastalıkların tedavisinde değil aynı zamanda saç bakımında da kullanılmaktadır. Sarımsak ve sarımsak içerikli şampuanların saça birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasına fayda sağlayan sarımsak, deyim yerindeyse harika bir bakım ürünüdür. Yapılan araştırmalara göre sarımsağın içinde bulunan kükürt ve selenyumun saç köklerine iyi geldiği tespit edilmiştir. Bu sebeple yalnızca saçların hızlı uzaması değil aynı zamanda mevcut saç tellerinin daha parlak ve canlı gözükmesini sağlar.

 

Sarımsaklı Şampuanın Saça Faydaları Nelerdir?

  • Anti-mikrobiyal özelliğe sahip olan sarımsaklı şampuanlar saç derisinde bulunan zararlı bakterilerin azaltılmasına yardımcı olur.
  • Sarımsaklı şampuan, kepek problemini önleyerek ağırlaşmış saç derisinin yatıştırır.
  • Saç foliküllerinin temizlenmesine, güçlenmesine ve derideki gözeneklerin tıkanmasını engeller. Saç kökleri düzenli olarak hava aldığı için saç dökülmesinin azalmasına yardımcı olur.
  • Selenyum açısından zengin olan sarımsaklı şampuan, kan dolaşımını artırarak saç köklerinin uyarılmasına yardımcı olur.
  • Zengin bir C vitamini kaynağı olan sarımsak ve sarımsaklı şampuanlar, saç köklerine gerekli vitamin desteğini sağlar.
  • Saç tellerini kalınlaştırmaya yardımcı olur.
  • Yüksek ısı ve yıpranmaya maruz kalmış saçlarda kuruluğu giderir.
  • Saçlarda çevresel faktörler sebebiyle meydana gelen kaşıntıyı engellemeye yardımcı olur.
  • İçerisinde bulundurduğu kalsiyum, çinko ve kükürt gibi mineraller ile saçı besler.

 

Bioxcin Siyah Sarımsaklı Şampuan

Bioxcin Siyah Sarımsaklı Şampuan, içeriğinde bulunan siyah sarımsak ve B11 ile saç dökülmesini engeller, saça hacim, canlılık ve parlaklık katar. Bio-activ peptitler ile saçların daha kalın ve gür görünümlü olmasını sağlar. SLES/SLS içermeyen formülü ile saçlara daha yumuşak bir temizleyici bakım sağlar.