yazın saç bakımı

Yaz Aylarında Saç Bakımı Önerileri

02.10.20

Birçok insanın sabırsızlıkla beklediği yaz ayları saçlarımız için pek de mutlu bir dönem olmuyor. Yoğun bir çalışma ve okul dönemi ardından herkes bir tatili hak ediyor ama deniz, kum ve güneş üçlüsü saçlarımıza, bize verdiği kadar bir mutluluk vermiyor. Özellikle tuzlu bir denizden çıkıp güneş altında kendi kendine kurumaya bıraktığımız saçlarımızın, eve dönüşümüz sonrasında ne kadar sert ve kuru saçlara dönüştüğünü fark edip direkt yıkamaya koşuyoruz. Yazın saç bakımı yapmak hepimizi zorlayan bir konu tabii. Uzun bir tatil dönemi dönüşünde yaptığımız ilk saç bakımı ise kuru saçlarımızı kuaföre götürüp kestirmek oluyor. Aslında bu çok gerekli değil. İşte size yazın saç bakımı ile ilgili birkaç ufak tüyo. 

Saçlar Neden Yaz Aylarını Sevmez

Aslında saçlar beslenme açısından nemi severler fakat yaz aylarında saçlarımıza gelen fazla nem, saçlarımızda kabarmaya sebebiyet verirken, güneşten fazlasıyla gelen UV ışınları da saçta kurumaya sebebiyet verir. Böyle bir ikilemde kalan saçlar da doğal olarak canlılığını ve parlaklığını yitirir. Bir de tatil dönemi işin içine girince, özellikle deniz tuzundan fazlasıyla rahatsız olan saçlarımız direkt kurumaya başlar. Yazın saç bakımı zaten zor bir durumken, malum tatil dönemlerimizde hepimiz rahatlama arayışına giriyoruz ve saç bakımımıza yeteri kadar önem göstermiyoruz. Durum böyle olunca yaz bitiminde bizi kuru saçlar ve saç dökülme sorunları karşılıyor. Saç bakım uzmanı olan Bioxcin’den sizler için ufak bir “yazın saç bakımı” bölümü oluşturduk. 

Yaz Ayları İçin Uygun Saç Bakımı

Güneş ışınlarının bize sunduğu kurutucu ve yıpratıcı ışınları, özellikle tuzlu su ile karşılaşınca cildimizde olduğu kadar saçlarımızda da bir etki bırakıyor. Yoğun bir yıpranmaya giren saçlarımız tatil dönüşünde saç dökülmesi sorunuyla gündeme gelirler. Bu saç dökülmesi sorunu aslında, saçlarınızdan size gelen bir saç bakım çağırısıdır. Fakat bu dönemde alacağımız küçük çaplı önlemler bizi bütün bu karmaşadan kurtarabilir.

-Normalde sık şampuan değiştirilmesi önerilmez fakat Bioxcin markasının kuru saçlara özel saç dökülme şampuanı ürettiğini biliyor muydunuz? Yaz ayında saçlarda oluşacak kuruluğun ve beraberinde oluşacak dökülmenin önüne geçmek için bu ürünü özellikle yaz aylarında kullanmayı düşünebilirsiniz.

-Saçı bandana gibi ürünlerle sararak, güneşten gelen UV ışınlarından mümkün olduğunca korumalısınız.

-Özellikle yaz aylarında oluşan kuru saçlar için birçok saç bakım ürünü kullanıyoruz. Fakat yaz aylarında yaşanan saç kurumasının asıl sebebi nem eksikliğidir bu yüzden saç bakımınızda mümkün olduğunca su bazlı ürünler kullanmaya özen gösterin.