şampuan kullanımı saç dökülmesi
saç dökülmesi

Zayıflamış Saç ve Saç Kökleri Nasıl Güçlendirilir?

21.06.21

Saçlar, çoğu insanın fiziksel olarak en çok önem verdiği bölgeler arasında yer alır. Güzel görünen saçlar gün içerisinde çoğu insanı iyi hissettirirken, yıpranan saçlar kendini kötü hissetmesine sebep olabilir. Saçlar da vücudun geri kalanı gibi beslenmeye, iyi bakılmaya ihtiyaç duyar. Eğer iyi ve doğru bakım yapılmazsa, saç dökülmesi ile karşı karşıya kalma riski artabilir.

Saç dökülmesi genetik, beslenme, çevre koşulları gibi etkenlere bağlı olarak meydana gelebilir. Genetik olarak saç dökülmesi problemi ile karşı karşıya olanlar, saç dökülmesine karşı şampuan ve bunun gibi ürünleri kullanarak dökülmeyi durdurabilir veya minimum düzeye indirgeyebilir. Mevsimler de saçların sağlığı açısından önemli bir faktör olarak karşımıza çıkar. Yaz aylarında, zayıflamış saçlar ile karşılaşma ihtimalimiz diğer aylara kıyasla daha yüksektir. Hem havanın sıcak olması hem de Güneş’in yakıcı özelliğinin saçlara direkt olarak etki etmesinden dolayı, zayıflamış saçlar yaz aylarında daha büyük bir problem olur. Yıpranmış saçlar elbette doğru bakım ürünleriyle toparlanabilir ve bu ürünler kişinin istediği sağlıklı ve güçlü saçlara kavuşmasında ona yardımcı olabilir. Beslenme de yıpranmış saçlar üzerinde etkili olmaktadır.

Saçların, sağlıklı bir görünüme kavuşması ve sağlıklı bir biçimde uzayabilmesi için çeşitli vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Bunlardan en önemlisi ise saç sağlığı açısından oldukça önemli olan biotindir. Eğer zayıflamış ve yıpranan saçlar sizin için büyük bir problemse, saç dökülmesine karşı şampuan ve benzeri bakım ürünlerini kullanmak, beslenmenize dikkat etmek ve yaz aylarında saçlarınızı Güneş’ten korumak; bu problemin önüne geçmek için atabileceğiniz önemli adımlardandır.

Bioxcin Siyah Sarımsak Şampuanı, Biotin Şampuan, Biotin Tablet ve Quantum ürünleri; saçlarınızın sağlığını korumasına ve sağlıklı uzamasına yardımcı olabilecek ürünlerden bazılarıdır.