Blog Blog

Saç Derisinde Akne Problemi

27.01.22

Günlük hayatın temposu, çevresel faktörler ve stres gibi birçok farklı nedenden dolayı saç derisinde çeşitli problemler görülebilmektedir. Özellikle saç derisinde akne oluşması, cinsiyet fark etmeksizin birçok insanda sıklıkla rastlanabilen bir durumdur. Akne oluşumunun çeşitli nedenleri olabilir ancak en yaygın sebepleri saç derisinin yağlı olması ve enfeksiyondur. Saç derisindeki akne problemine karşı bitkisel içerikli Bioxcin şampuanları tercih edilebilir.

Saç Derisinde Akne Oluşum Nedenleri

Birçok farklı unsura bağlı olarak oluşan akneler kişileri rahatsız eder ve canlarını acıtabilir. Aknelerin oluşmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi, kötü hijyen koşullarıdır. Nasıl ki cilt bakım ürünleri kullanarak cildi temiz tutmak önemlidir, aynı şekilde saç derisinin de temizliğine önem gösterilmelidir. Aksi takdirde, saç derisinde yoğun bir yağlanma olur ve bu durum akne oluşumunu tetikler. Saçlarda kepeklenme olması akne oluşumunu tetikleyen diğer unsurlardan bir tanesidir. Ayrıca saçları çok sık yıkamak da saç köklerine ve saç derisine zarar verdiğinden akne oluşumuna zemin hazırlar. Saç derisinde akne oluşmasının bir başka nedeni ise sağlıksız ve yetersiz beslenmektir. Tüm bu unsurlar dikkate alındığında ve gerekenler yapıldığında, doğru şampuan ve saç bakım ürünlerini kullanarak akne problemiyle baş etmek mümkündür.

Bioxcin ile Doğru Şampuan Seçimi

Güzel bir dış görünüşün en büyük bileşenlerinden bir tanesi olan saçların, sağlıklı ve bakımlı olması çok önemlidir. Özellikle saç derisinde görülen akne ve benzeri rahatsızlıkların oluşmasını önlemek adına, saç bakım ürünlerinin doğru seçilmesi gerekir. En kaliteli şampuanı seçerek; güçlü, canlı ve parlak saçlara sahip olmak mümkündür. Bioxcin Quantum Yağlı Saçlar İçin Şampuan, yağlı saçlar için özel olarak geliştirilmiş formülü ile saç derisindeki aşırı yağlanmayı dengelemeye ve saçlara hacim katmaya yardımcı olur. Saç dökülmesiyle mücadele etmeye katkıda bulunur.