Blog Blog

Bioxcin Saç Bakımı ve Saç Dökülmesi Blog

Ergenlikte Saç Dökülmesi Neden Olur? Tedavisi Nedir?

Ergenlik dönemi, birçok fiziksel ve hormonal değişikliği beraberinde getiren bir evre olarak bilinir. Bu dönemde gençlerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri de saç dökülmesidir. Ergenlikte saç dökülmesinin nedenleri ve bu durumu gidermenin yolları ile ilgili bilgi sahibi olmak, gençlerin ve ebeveynlerin bu konuda doğru bir perspektif kazanmasını sağlar. Saç sağlığı, ergenlik sürecinde gençlerin genel sağlığıyla birlikte önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle, ergenlikte saç dökülmesini anlamak ve etkili müdehale seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmak, gençlerin kendilerini daha iyi hissetmelerine ve bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatmalarına yardımcı olabilir.

Devamı

Saç Hastalıkları Kaça Ayrılır?

Vücudumuzdaki en büyük organımız olan deride, çeşitli rahatsızlık oluşumları gözlenebiliyor. Bunlardan bazıları görünen derimizde oluşabilirken, saç derimizde de bazen erken fark edemediğimiz hastalıklar ortaya çıkabiliyor.

Devamı

Korona Saç Dökülmesine Neden Olur mu?

Saçlarımız nasıl oluşup uzayabiliyorsa dökülmeleri de normaldir. Bu durum doğamız gereğidir ve bir döngü halindedir ama burada dikkat etmeniz gereken nokta günlük olarak saçınızın kaç tel döküldüğüdür. Günlük 70-100 tel arası saç dökülmesi normal kabul edilir.

Devamı

Saç Dökülmesine Neden Olan Fiziksel Etkiler

Saç dökülmesi, toplumda büyük bir kesimin karşılaştığı ve tedavisi mümkün olabilen sorunlardan biridir. Saç dökülmeleri, kadın ve erkekleri psikolojik olarak rahatsız ettiği gibi, fiziksel olarak da kötü görünmeye ve strese neden olabilmektedir.

Devamı

Stres Saç Dökülmesine Neden Olur Mu?

Strese bağlı saç dökülmesiyle ilgili aradığınız her şeyi blogumuzda bulabilirsiniz. Strese bağlı saç dökülme türleri, sebepleri ve önerileri için tıklayın!

Devamı

Mevsimsel Saç Dökülmesinin Nedenleri

Saç dökülmeleri, birçok kişinin sürekli yakındığı ve bazen geçici bazen de kalıcı olarak karşılaşılan durumlardan biridir. Günlük hayatta maruz kalınan olumsuz durumlar ve gün içerisinde fazla tempolu bir şekilde yaşamak, stresi de beraberinde getirir.

Devamı

İlaçların Saç Dökülmesine Etkileri

Gündelik hayatta çoğu hastalığın tedavisinde insana faydası bulunan bazı ilaçlar, ne yazık ki birtakım yan etkilerini de beraberinde getirmektedir. Bundan hareketle bazı ilaç türleri, insan saç köküne etki ederek kökü öldürüp, kademeli bir şekilde saç dökülmesine sebep olabilmektedir.

Devamı