sarimsak-ile-sac-bakimi-nasil-yapilir

Sarımsak ile Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

18.02.20

Sarımsak yıllardır bilinen en etkili antibiyotiktir. Soğanlı bir bitki türü olması ve kokusundan dolayı çoğu insan tarafından önyargıya sebep olsa da sarımsağın kalp ve damar sağlığından, saç ve cilt bakımına uzanan faydalı bir etkin alanı vardır. İçerisinde barındırdığı vitamin ve minareller sayesinde saçların uzamasına, beslenmesine ve yeni saç oluşumuna destek olmaktadır.

Sülfür Nedir? Saça Faydaları Nelerdir?

Sülfür vücutta bol miktarda bulunan kükürt bileşeninden oluşan bir madde türüdür. Fasulye türleri, maden suyu, et-balık, soğan, deniz tuzu ve sarımsaktan vücut sülfürü elde edebilir. Sülfür bakımından en zengin besin ise soğan ve sarımsaktır. Saçlar sülfürün içinde barındırdığı keratin isimli proteinle beslenmektedir. Keratin ile beslenen saç daha sağlıklı ve güçlü olmaktadır. Bu bakımdan hepsi zincir şeklinde birbirine bağlıdır ve sarımsaklı bakım ürünleri saç sağlığı için önem taşımaktadır.

Saç Dökülmeleri Nasıl Önlenir?

Saç dökülmelerinin üç temel sebebi vardır. Genetiksel, mevsimsel, hormonal ve belirli saç hastalıkları sonucu saç dökülmeleri olur. Bunun yanı sıra saçlar günlük olarak belirli bir dozda dökülür. Bu dökülme, sağlıklı olup yeni saçların oluşmasında önem taşır. Aşırı dökülmeleri önlemek ve normal dökülen saçların yerine yeni oluşan saçların yapılanması için kullanılan ürün önemlidir. Sarımsağın faydaları, besleyiciliği ve saça kattığı olumlu etkileri yaygın olarak bilinmektedir. Bu sebepten sarımsaklı şampuan ve sarımsaklı ürünler saçları besler ve koparak dökülmeleri, mevsimsel dökülmeleri, genetiksel dökülmeleri durdurarak saç dökülmesini yüksek oranda azaltır.

Sarımsak ile Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Sarımsak ile saç bakımı yapmak oldukça kolaydır. Bioxcin’nin siyah sarımsak şampuanını her duşta saç diplerine masaj yaparak yedirip biraz saçta bırakıp, saça nüfuz etmesini sağlayıp durulayarak, saçın gereksinim duyduğu vitamin ve minarelleri saçınıza sunabilirsiniz.

Bioxcin Siyah Sarımsak Şampuanı:

Bioxcin’nin siyah sarımsak şampuanı içerisinde vitaminler, mineraller, flavonoidler, doymamış yağ asitleri barındırmaktadır. Vitaminler, saç tellerinin güçlenip yapılanmasında fayda sağlar. Minareller saçların beslenmesine olanak tanır. Flavonoidler, saçların hasar görmemesini sağlar. Doymamış yağ asitleri de dökülmeye karşı bir tabaka oluşturur. Bileşenlerin sarımsak özüyle birleşmesi de daha sağlıklı uzamasında etkindir.