siyah sarımsağın saça faydaları nelerdir

Siyah Sarımsağın Saça Faydaları Nelerdir?

01.02.20

Son zamanlarda sarımsaklı şampuanlar oldukça ön plana çıktı. Beyaz sarımsaklı şampuanların yanında bir de siyah sarımsaklı şampuanlar piyasaya sürüldü. Peki sarımsaklı şampuanların ne gibi yararları vardır?

Sarımsağın Yararları Nelerdir?

Sarımsak, çok eski zamanlardan beri dünyada yetişen bir sebze. Antibiyotik ve antiviral özelliği bulunan sarımsağın çok fazla faydası vardır. Mısırlılar, ciddi hastalıkların tedavisinde sarımsak kullanmışlardır. Antibiyotik ve antiviral etkisinin yanında saçlar için de aşırı faydalıdır. Bu sebeple, bu kadar faydalı bir sebzenin kozmetik sektöründe kullanılması ve hatta özellikle şampuan gibi ürünlerin içeriğinde kullanılması kaçınılmaz.

Sarımsağın Saça Faydaları Nelerdir?

Sarımsak, çevresel faktörlere bağlı saç dökülmesini büyük bir oranda azaltır. Saçlarda artış sağlayıcı etkisi vardır. Aynı zamanda saçların kalınlığını artmasına, hacim kazanmasına yardımcı olur. Saça parlaklık verir. Yani saçların kalitesini yükseltir ve dış görünümde en önemli faktörlerden biri olan saçların görünümünü güzelleştirir. Kepeğe karşı da faydalı olduğunu bilinmektedir.

Sarımsaklı Şampuanın Avantajları

Sarımsaklı şampuanlar kokusuz üretildiğinden dolayı herhangi bir kötü kokuyla karşılaşmanız önleniyor. Bitkisel içerikli oldukları için içerisinde birçok yağ ve vitamin bulundurur. Çeşitli saç şekillendiricilerin ısılarına veya kimyasallarına maruz kalan saçların onarımına yardımcı olur.

Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Siyah sarımsak, beyaz sarımsağın 60 gün süreyle belirli nem ve ısı koşulları altında kurutulmasıyla elde edilir. Bu işlem, sarımsağın içerisindeki yararlı madde miktarını artırarak daha sağlıklı hale gelmesini sağlar. Siyah sarımsakta keskin kokuyu veren maddeler, alliin ve allicin, az miktarda bulunur. Bu nedenle de tadındaki acılık ve sahip olduğu keskin koku hissedilmez.

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde rol oynar. Hücreleri yeniler. Daha fazla antioksidan içerir. Kansere karşı koruyucudur. Kalp ve damar sağlığını korur. Beyindeki hücreleri koruyarak hafıza bozukluklarını, alzheimer gibi hastalıkları önler. Diyabet semptomlarını iyileştirir ve enfeksiyonları önler. Yaşlanmayı geciktirir. Sindirim ve dolaşımı düzenler. Doğal mide koruyucudur. Antialerjiktir. Yorgunluğu önler ve saçla cilt sağlığını korur. Bu sebeple de saç bakımı yaparken oldukça ön plandadır.