Saç Tipinize Göre Şampuan Önerileri Saç Tipinize Göre Şampuan Önerileri
Saç Tipinize Göre Şampuan Önerileri

Saç Tipinize Göre Şampuan Önerileri

20.01.21

Saç Tipinize Göre Şampuan Önerileri

Şampuanlar saçların tamamlayıcı parçalarından birisidir. Fakat şampuan tercihlerinde saç tipinize uygun olan şampuanı tercih ederseniz bakımlı ve sağlıklı görünen saçlara sahip olmak çok daha kolay bir hal alır. Dış görünümün en dikkat çekici kısmı olan saçların, temiz ve bakımlı görünmesi oldukça önemli bir detaydır. Saçların düzenli yıkanması, çeşitli yağlar ile bakım yapılması kadar saçların hangi şampuanla yıkandığı da saç bakımı konusunda büyük bir önem taşıyor. Saç yıkama sonrası kullanılan bakım ürünleri de saçlar için çok önemlidir, şampuanın tek işlevi temizlemeymiş gibi gözüktüğü için saç yapısına uygun şampuan tercihine yeterli özen gösterilmiyor. Fakat şampuan seçiminin saçı temiz tutmasından ziyade saçın görünümünü korumak için önemli bir konumu olduğunu biliyor muydunuz? 

Saç bakım ürünleri, saç teline ve uçlarına yönelik çözümler sunarken, şampuanlar saç derisine etki eder ve saçı dipten besler. Bu yüzden şampuan çeşitleri de saç tiplerine göre kategorize edilir. Örneğin; kuru saçlar için saçı nemlendiren şampuan önerileri yapılırken, yağlı saçlara sahip bir insanın bu şampuandan kullanması saçın daha da yağlanmasına sebebiyet verebilir. Ya da ince telli ve hacimsiz saçlara sahipseniz saçlara hacim veren şampuan önerileri mevcuttur ve bunların kullanılması önerilmektedir.

Saç Tipinize ve Şampuanınıza Dikkat Ediyor Musunuz?

Saç tipinize uygun şampuanı mı kullanıyorsunuz? Pek çok insan ne saç tipini ne de saç tipine uygun şampuan seçiminin önemini bilmiyor. Sağlıklı saçlar için, Bioxcin şampuan çeşitleri saç bakımı konusunda olumlu etkileri bilinen birçok bitkiden ilham alınarak oluşturulmuş ve farklı saç tiplerine göre formüle edilmiştir. Peki kendi saçınız için hangi şampuanı kullanmanız gerektiğini bilmiyor musunuz? İşte saçlarınıza doğru bakımı yapabileceğiniz şampuan önerileri:

Yağlı Saçlar İçin Şampuan Önerileri

Kremli şampuanlar saçlarınızın daha hızlı yağlanmasına sebep olabileceği için bu tip saçların mümkün olduğunca kremli şampuanlardan uzak durması önerilir.

İnce Telli Saçlar İçin Şampuan

İnce telli saçların, hacim kazandıran şampuanlara ihtiyacı vardır. Bioxcin ailesi olarak ince telli saçlar için hacim veren şampuan önerisi olarak, Bioxcin Quantum Serisi kullanımını önerebiliriz. Bu sayede saçlarınız yoğun bir hacim kazanabilecektir.

Kalın Telli Saçlar İçin Şampuan

Kalın telli saçların en büyük sorunu saç tellerinin karışması olabilir. Bunun yanı sıra kabarma ve elektriklenme gibi sorunları da barındırabilen kalın telli, kıvırcık saçlar için şampuan önerisi olarak kremli saç şampuanları sunulabilir. Saçın elektriğini bastıracağı ve tellerin birbirine karışmasına engel olacağı için büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Kepekli Saçlar İçin Şampuan Önerileri

Kepekli saçlara sahipseniz içerisinde mutlaka çinko gibi özel kepek önleyici aktifler bulunduran şampuanları tercih etmelisiniz. Bunların dışında kullanacağınız şampuanlar çok bir etkisini gösteremeyeceği için saçlarınızı sık yıkamaya başlar böylece saçlarınızın kurumasına sebebiyet verebilirsiniz.