Saça Faydalı Bitkiler Nelerdir? Saça Faydalı Bitkiler Nelerdir?
Saça Faydalı Bitkiler Nelerdir?

Saça Faydalı Bitkiler Nelerdir?

20.02.21

Saça Faydalı Bitkiler Nelerdir?

Dünya üzerinde bizimle birlikte yaşayan ve bizim için faydalı özellikler barındıran birçok bitki türü mevcuttur. Her bitkinin de kendine ait özel bir faydası vardır. Kimi bağışıklık sistemimiz için faydalıyken, kimi çeşitli organların yenilenmesini, sağlıklı kalmasını sağlar. Bazı bitkiler ise saçlarımız için faydalıdır. Saç dökülmesini durdurma konusunda fayda sağlayan birçok bitki türü bulunurken, dökülmeden ziyade saçların güçlenmesini, parlaklık kazanmasını sağlayan bitki türleri de mevcuttur.

Saça Faydalı Bitkiler Hangileridir?

Saça faydalı bitkiler konusuna gelecek olursak, saça faydası olan ilk bitki olarak aloe veradan bahsedebiliriz. Aloe vera, saç dökülmesi dendiğinde akla ilk gelen bitkilerden birisidir. Saç derisi sağlığına karşı oldukça faydalıdır. Yıpranmaya bağlı saç dökülmelerini önemli ölçüde azaltan aloe vera, saç derisini besler ve saçın dayanıklılığını artırır. Aloe vera saçtaki nemi hapseder ve saçın nem dengesini korur. Saça faydalı bitki aloe vera, saçın daha sağlıklı görünmesini sağlarken aynı zamanda saç dökülmesini azaltır ve yeni saçların çıkmasını sağlar.

Saça faydalı diğer bir bitki ise biberiye bitkisidir. Saç dökülmesi tedavisinde oldukça etkili olan biberiye, çok eski yıllardan beri kullanılır. Saç sağlığına önemli katkıları bulunan biberiyenin bu konudaki geçmişi çok eskilere dayanır. Saç köklerini canlandıran ve saçların gürleşmesini sağlayan biberiye, antioksidan özelliği sayesinde saçları kökten uca korur. Koruyucu özelliğinin yanı sıra, saç derisini temizler ve arındırır.

Çörek otu yağı da diğer bir saça faydalı bitkidir. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan çörek otu yağı, ülkemizin pek çok yerinde yetiştirilen çörek otundan elde edilir. Bu yağ ile saç köklerinin canlanmasını, güçlenmesini ve beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Isırgan otu ise saçlarımız için de oldukça önemlidir. Isırgan otunun saç için en büyük faydası, kepek problemini büyük oranda çözmesidir. Ferahlatıcı etkiye sahip olan nane yağı saç bakımında sıklıkla kullanılan bitkilerden biridir. Nane yapraklarından elde edilen nane yağı, ferahlatıcı etkisi sayesinde saç ve saç köklerinin rahatlamasını sağlar. Saçların gürleşmesini sağlayan nane yağı, saçta kepek oluşumunu da engeller. Saça parlaklık kazandırır ve saç derisini besler. Ancak nane yağının tek başına kullanılması tavsiye edilmez. Nane yağı, zeytinyağı veya badem yağı gibi yağlarla inceltilerek kullanılmalıdır. Ayrıca nane yağını şampuanınız ile incelterek de kullanabilirsiniz.