Yıpranmış Saçlara Bakım Siyah Sarımsak Şampuanı

Yıpranmış Saçlara Bakım: Siyah Sarımsak Şampuanı

15.08.20

Yıpranmış Saçlara Bakım: Siyah Sarımsak Şampuanı

Söz konusu güzellik ve estetik bir görüntü oluşturmak olduğu zaman, saçlar bu noktada kilit bir rol oynar. Her insan; saçlarının parlak, dolgun ve güzel gözükmesini ister. Bunun için hepimizin yaptığı belli başlı saç bakımı, saç şekilleri vardır. Ancak bazen saçlarımızı güzelleştirmek için yaptığımız şeyler bile saçlarımıza zarar verebilir. Örneğin saç düzleştiriciler, maşalar, fön makineleri saçımızı yıpratıp zarar verebilir ve canlılığını kaybetmesine neden olabilir. Bunun yanında günlük hayatın stresi, çevresel faktörler, genetik sorunlar da saçımıza zarar verebilirler. Böyle durumlarda, yıpranmış saçlarımızı kendisine getirmek için daha dikkatli ve kontrollü bakımlar yapmak zorunda kalırız.

İşte, son zamanlarda büyük bir ivme yakalayan ve etkisi görülen siyah sarımsak şampuanı, yıpranan saçların en büyük dostu oluyor. Sarımsak; içeriğinde ihtiva ettiği A, B, C vitaminleri ve sarımsağa özgü yağları ile saçların ihtiyacı olan bileşenleri içeriğinde toplar. Antibiyotik, penisilinin etkisiyle ünlü olan sarımsak, tıpkı vücudumuzdaki birçok hastalığa önlem/tedavi olduğu gibi saçlarımız için de harika bir bakım ürünüdür.

Bioxcin, siyah sarımsak özünü kullandığı şampuanları ile yıpranmış saçlara muhteşem bir çare buldu. Sarımsağın fermantasyon işlemi görmüş haliyle elde edilen siyah sarımsağı şampuanlarına ekleyerek, saçlarında dökülme, kırılma, yıpranma sorunu yaşayan tüm herkese kullanabileceği harika bir bakım şampuanı üretti.

Yediden yetmişe; kokusu ile kötü bir nam saldığı için önyargı ile bakılan sarımsak, şampuanlara eklendiğinde yaydığı kötü kokuyu kaybediyor. Yani, siyah sarımsak şampuanları hiçbir şekilde kötü kokmaz ve saçlarınızı köklemesine temizler. Ayrıca; sarımsak, saç derisine direkt etki ettiği için kepek sorunu için de bulunmaz nimettir. Kepekli saçları olan kişiler, saç derisine yavaşça masaj yaparak uyguladığı takdirde, siyah sarımsak şampuanı ile bu sorunu çözmüş olacaklar.

Siyah Sarımsak Şampuanları saçınız için faydalı ve diğer şampuanlara nazaran daha sağlıklı ve etkilidir.  Bu etkilerden bazıları;

  • Vitamin eksikliğinden kaynaklanan saç dökülmelerini ciddi oranda azaltır.
  • Vitamin beslemesi yaparak dökülen saçların yerine yeni saçların çıkmasını sağlar.
  • Antioksidan ve antibiyotik özelliği sayesinde saçta bulunan bakterilerin azalmasını sağlar.
  • Saçlara parlaklık verir ve saçı daha dolgun ve gür yapar.
  • Kolayca kırılan güçsüz saçları onararak daha güçlü ve kırılmaya karşı dayanaklı yapar.
  • Saçı ölü derilerden arındırır ve saç derisinin nefes almasını sağlar.
  • Saç derisini yeniden sağlığa kavuşturup kepek problemini çözer.
  • Saçları besleyerek saçın hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.
  • Saç şekillendiricilerin ısılarına maruz kalan ve boyadan yıpranan saçları onarır.