Blog Blog

Bioxcin Saç Bakımı ve Saç Dökülmesi Blog

Ergenlikte Saç Dökülmesi Neden Olur? Tedavisi Nedir?

Ergenlik dönemi, birçok fiziksel ve hormonal değişikliği beraberinde getiren bir evre olarak bilinir. Bu dönemde gençlerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri de saç dökülmesidir. Ergenlikte saç dökülmesinin nedenleri ve bu durumu gidermenin yolları ile ilgili bilgi sahibi olmak, gençlerin ve ebeveynlerin bu konuda doğru bir perspektif kazanmasını sağlar. Saç sağlığı, ergenlik sürecinde gençlerin genel sağlığıyla birlikte önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle, ergenlikte saç dökülmesini anlamak ve etkili müdehale seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmak, gençlerin kendilerini daha iyi hissetmelerine ve bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatmalarına yardımcı olabilir.

Devamı

Güçlü Saçlar İçin Ne Yapmalı? Saçları Güçlendirecek İpuçları

Güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmak emek ve sabır isteyen bir süreçtir. Saçlar zaman zaman çevresel ve psikolojik etkenlere bağlı olarak dökülmeler yaşayabilir. Mevsim değişimlerinde saçlar daha hacimsiz görülebilir ya da strese bağlı saç kaybı yaşanabilir.

Devamı

Saç Neden Yıpranır? Yıpranmış Saçlara Ne İyi Gelir?

Saç tellerinin ana yapısında keratin proteini bulunur. Her bir saç teli ise kütikül adındaki koruyucu bir kabuk ile korunur. Saçların parlak ve canlı görünmesini sağlayan bu tabakanın korunması önemlidir. Saç derisini koruyan kütikül, çeşitli faktörlere maruz kalarak saçların yıpranmasına neden olabilir.

Devamı

Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nasıl Anlaşılır? Ne İyi Gelir?

Saç dökülmesi oldukça doğal bir durumdur. Tarama ve yıkamaya bağlı olarak günde yaklaşık 50 ila 100 tel saçın dökülmesi normal kabul edilebilir. Saçların dökülme oranındaki fazlalık ve derideki yer yer açılmalar ise erkek tipi saç dökülmesinden kaynaklı olabilir.

Devamı

Bioxcin Forte Serisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Belirli rahatsızlıklar, kimyasal madde içerikli bakım ürünleri kullanımı ve dengesiz beslenme gibi bazı faktörler saç derisinde bazı problemlere ya da saç dökülmelerine sebep olabilir. Bu noktada yaşanabilecek sorunlara çözüm, Bioxcin’den geliyor.

Devamı

Her Saç Tipi Aynı Şampuanı Kullanabilir mi?

Saçlar, dış görünümün en dikkat çeken kısmıdır. Bu nedenle saçların daima temiz ve bakımlı görünmesi, kişiler için oldukça önemlidir. Günlük bakım rutinlerinde bunu sağlamak için de saçları, saç tipine uygun bakım ürünleriyle yıkamak ve desteklemek gerekir.

Devamı

Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Yapılır? En İyi Saç Bakım Önerileri

Sıcak havaların iyiden iyiye etkisini gösterdiği yaz aylarının gelmesi ile gündeme gelen yüksek sıcaklıklar ve nemli havalar, saçlarımız için yeni bir dönemin başladığına işaret eder. Yaz mevsiminde saçlar, yalnızca güneşe ve yüksek nem oranları sebebi ile değil, aynı zamanda deniz ve havuz suyu gibi faktörlere bağlı olarak da yıpranmaya açık hâle gelir.

Devamı